Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Gais förstärker truppen – här är nästa värvning

Här är skyttekungarna från de senaste fem åren. Erik Björndahl toppar listan med flest mål.
Gais spelar i superettan även 2021.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Viktor Alexandersson har gjort det bra i Lindomes tröja.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Han har två starka säsonger i division 1-laget Lindome bakom sig. 

Nu är Viktor Alexandersson, 22, i praktiken klar för Gais, enligt GT:s uppgifter. 

– Inga kommentarer, säger Jonas Östergaard, fotbollsansvarig i styrelsen. 


Uppdatering: Gais presenterade Viktor Alexandersson under onsdagen.

2019 gjorde den offensive mittfältaren sex mål på 29 matcher i division 1, i år blev det fyra fullträffar på 28 matcher när Lindome slutade fyra bakom Utsikten, Landskrona och Värnamo. 

Viktor Alexandersson är kanske främst högerytter, men gillar att centrera och kan spela på alla positioner på mittfältet. 

Han har kontrakt med Lindome över 2021, men nu har Gais valt att köpa loss honom, enligt GT:s uppgifter. Klubbarna är överens om en övergångssumma och om inget oförutsett inträffar kommer Alexandersson att presenteras före julafton. Avtalet med grönsvart är på två år. 

– Inga kommentarer. Du kan slänga upp vilka namn du vill, men vi kan inte kommentera spelare som inte är hos oss, säger Jonas Östergaard, fotbollsansvarig i Gais styrelse. 

Gais: ”Söker en bra anfallare”

Sedan tidigare har Gais gjort klart med mittbacken Daniel Hultqvist från Oskarshamn, ytterbacken/innermittfältaren Harun Ibrahim från Angereds BK och anfallaren Daniel Sterner från Täby FK. 

Mittbackarna Emil Wahlström och Calle Nyström har lämnat. Gais ligger annars långt fram med truppbygget inför 2021. 

– Det ser bra ut. Vi har två, kanske tre, platser kvar att fylla. Vi söker mittback och en bra anfallare, säger Jonas Östergaard. 


UPPDATERING: Gais presenterade Viktor Alexandersson under onsdagen: ”Det är en spelare vi tittat på länge, och det är en del i vår strategi att plocka upp talangfulla spelare i närområdet. Dessutom har Lindome ett spel som liknar vårt, så det blir inga större omställningar, utan det bör bli ganska lätt för honom att komma in i vårt spel och känna sig som hemma”, säger Gais sportchef Nicklas Karlström till klubbens hemsida.


LIVE-TV: Se SportExpressen TV direkt.