Gais föll inför hemmafansen: ”Hörde dem hela tiden”

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
500 gaisare på plats på Gamla Ullevi.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. 500 högljudda supportrar på läktarna. 

Men det hjälpte inte – Gais föll tungt hemma mot Landskrona Bois. 

– Vi ger bort matchen, säger Boris Lumbana i Discovery. 

Gais imponerade inte ett dugg inledningsvis och bjöd gästerna på initiativet. 

– De fick taktpinnen och det satte sin prägel på matchen. Vi slarvade mycket, både individuellt och kollektivt. Vi var inte närvarande, säger Boris Lumbana. 

Efter en kvart prickade Landskrona Bois Niklas Nielsen in 1-0 på frispark, ett skott som inte såg helt otagbart ut. 

I minut 51 krutade Melker Heier in 2-0. I slutet reducerade Gais genom Adam Egnell. Precis innan hade Adnan Maric haft en boll i ribban. 

Gais supportrar, svältfödda på livefotboll efter drygt ett år i tv-soffan, gjorde sitt bästa för att hjälpa sitt lag och hördes ordentligt i jakten på poäng. Men det räckte inte. I stället kontrade Filip Ottosson mycket snyggt in 3-1 på stopptid. 

”Mycket bättre än förra året”

– Vi försökte ligga mer kompakt, men de spelade bra. Våra misstag gör att de känner att de har kontroll, de får vinna simpla bollar. Vi måste höja oss, säger Boris Lumbana, som förstås gärna hade velat ge supportrarna tre poäng. 

– Det är jättetråkigt. Vi har fantastiska fans och vi hörde dem hela tiden. Jag lider med dem. Vi är mycket bättre än vad vi var förra året, men det är lite upp och ner. Jag hoppas att vi hittar en ”winning streak” snart. 

Gais har förlorat fyra av de fem senaste matcherna och ligger åtta efter nio omgångar. Succénykomlingen från Landskrona är trea, dock bara tre poäng före Gais. 

Två omgångar återstår före sommaruppehållet.