Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Gais-basen avgår efter stora fiaskot

Jonas Andersson.
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Jonas Östergaard.
Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

Efter nedflyttningen – nu avgår två nyckelpersoner i Gais.

Ordförande Jonas Andersson och fotbollsansvarige Jonas Östergaard väljer att lämna klubbens styrelse efter fiaskot.

– Jag har som ordförande det yttersta ansvaret för verksamheten och misslyckandet är också mitt, säger Andersson.

Gais åkte ur superettan i söndags.
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

En misslyckad säsong ska utvärderas.

Nästa säsong spelar Gais inte längre i superettan utan i ettan – och kommer således att behöva anpassa sig till en betydligt mindre kostym.

Nu väljer Jonas Andersson, föreningens ordförande, och Jonas Östergaard, fotbollsansvarig i styrelsen, att lämna klubben vid årsskiftet.

Beslutet är en följd av degraderingen, skriver Gais på sin hemsida.

Jonas Andersson utvecklar: 

– Det är tufft att vara ordförande i Gais, framför allt när det går dåligt. Den kritik som riktats mot styrelsen och mig själv blev till slut så stor att den kröp in under skinnet på mig och jag väljer, utifrån vad jag ändå tror är bäst för Gais på kort sikt, att avsluta mitt uppdrag i förtid.

”Lugna ner känslorna”

Jonas Östergaard har lett arbetet i sportrådet, men nu tackar alltså även han för sig.

– Jag tar på mig det fulla ansvaret för det sportsliga misslyckandet som 2021 blev och träder tillbaka för att andra krafter ska få bygga ledarstab och spelartrupp samt utveckla vår elitakademi inför nästa säsong så att vi så snart som möjligt kan återvända till superettan, säger Östergaard.

De sitter kvar i styrelsen året ut för att vara med under hela verksamhetsåret och för att bidra med sina erfarenheter i de beslut som behöver fattas med anledning av nedflyttningen.

– Vi hoppas att våra avgångar till del kan lugna ner känslorna hos många medlemmar i föreningen så att styrelsen i övrigt ges möjligheten, att fram till ordinarie årsmöte, anpassa verksamheten och göra den nödvändiga omställningen till en ny verklighet.