Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Gais inte längre obesegrade – förlorade mot IFK Värnamo

Foto: AXEL BOBERG / BILDBYRÅN
Foto: AXEL BOBERG / BILDBYRÅN
Foto: AXEL BOBERG / BILDBYRÅN

Gais har min sagt fått en flygande start på säsongen. 

De har sedan tidigare varit obesegrade.  

Men på måndagen föll de mot IFK Värnamo på bortaplan och tappar sin serieledning. 

Gais har minst sagt fått en flygande start på säsongen. Men under måndagskvällen föll dem mot nykomlingen IFK Värnamo på bortaplanen Finnvedsvallen.

Till en början var det en jämn match där varken Gais eller IFK Värnamo fick till någon direkt målchans. 

Men efter cirka 25 minuter in i matchen fick Värnamo sin första hörna – och det blev en låg hörnvariant av Freddy Winsth som resulterade i matchens första mål. Oscar Johansson var där och lyckades peta in 1-0. 

– Vi snackade om det innan att vi kör en variant där och den gick hem i dag och studsade in där i bortre. Det är alltid kul att göra mål och det är bra också att vi får 1-0 så leder vi den här halvleken, säger Oscar Johansson till Discovery+.

”Jag tycker att vi börjar bra”

Efter 35 minuter in i matchen fick Gais en frispark på den offensiva planhalvan. Det var en bra frispark och Boris Lumbana var där och nosade men lyckades inte riktigt få dit en fot. 

Bara några minuter efter frisparken kontrade IFK Värnamo där Joel Stevens fick till ett bra skott som likaväl kunde slutat i ytterligare ett mål – men bollen gick i stolpen.

– Jag tycker att vi börjar bra, vi kommer ut med väldigt bra energi och bjuder upp till spel och dans. Men sen så ju längre halvleken går så kommer de in i matchen och får lite mer kontroll och sedan gör de mål på en fast situationen, säger Boris Lumbana till Discovery+. 

Gais pressade på mer i andra halvlek 

Inför andra halvlek gjorde Gais några förändringar där Michael Kargbo, Joackim Åberg och Malkolm Moenza byttes ut. 

Gais fick visserligen upp tempot och passningsspelet i början av andra halvlek. Men IFK Värnamo fortsatte att pressa på ordentligt och det gick minst sagt undan när de fick upp farten. 

Efter nästan 65 minuter in fick Gaisspelaren Johan Andersson matchens första kort efter att ha gått in lite för hårt mot Värnamos Abdussalam Magashy.

Senare in i matchen fick även Värnamos Oscar Johansson ett gult kort. 

Efter 85 minuter in i matchen fick Johan Andersson till ett bra läge och kunde ha kvitterat – men bollen gick precis utanför. 

Gais fortsatte att pressa på in mot slutet men lyckades inte riktigt få in något mål och matchen slutade i en vinst för IFK Värnamo – som också klev upp i en serieledning. 

– Jag tycker att vi gör det helt okej, vi skapar en del chanser och borde göra mål och få med oss minst ett poäng i alla fall, säger Johan Andersson till Discovery+.