Från supportergruppen till debut med Örgryte

Elias Gustafson trivs väldigt bra i Örgryte och ser fram emot sin tid i klubben.
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Fansen höll i gång under hela matchen mot Vasalund och skapade en bra stämning på Gamla Ullevi.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. I vinstmatchen mot Vasalund fick Elias Gustafson, 23, göra någonting han länge velat göra. Dra på sig Örgrytes matchtröja för första gången.

– Det var en fin känsla och jag längtar efter att få göra det igen, säger nyförvärvet. 

Med knappt 30 minuter kvar att spela i vinstmatchen mot Vasalund debuterade Elias Gustafson för Örgryte. För wingbacken som var medlem i klubbens supportergrupp Balders Hage som liten var det en härlig känsla. 

– Det kändes bra tycker jag, lite pirrigt var det så klart. Alltid skönt att debutera när laget tar tre poäng också, säger Elias Gustafson.

23-åringen som tillbringat de två senaste åren i Jönköpings Södra värvades till Öis i början av juli. Där återförenas han med Dane Ivarsson och Johan Mattsson som han under sin tid i Lindome.

– Skönt att vara tillbaka i Göteborg där jag kommer ifrån. Dessutom kommer jag till en tränare som tror på mig och vet vad jag kan. Det har känts väldigt bra sedan första dagen jag kom till klubben, säger han. 

En nystart i Örgryte

Efter en vår med knapp speltid i Jönköping har den första tiden i Örgryte varit bra för Elias Gustafson. Han beskriver det som en nystart för honom. 

– Ja, alltså det blir typ som en nystart här i Öis, rent fotbollsmässigt. Jag ser fram emot tiden här och tror verkligen på vad vi som lag har på gång, säger han. 

Debuten gav honom mersmak och stödet från läktaren gjorde

– Fansen gjorde verkligen sitt. Det var jättebra inramning och rent akustiskt är ju Gamla Ullevi en jättebra fotbollsarena. Det kändes verkligen som att det var mer än 3000 på plats och deras stöttning hjälper oss på planen, säger Elias Gustafson.

Hur var det att ta på sig matchtröjan för första gången?

– Det var en fin känsla, det kändes riktigt bra och jag längtar efter att få göra det igen.