Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Försvarskris i Gais – efter tunga förlusten

Emil Wahlström. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Tränaren Bosko Orovic. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Förlust mot Mjällby borta – och nya skador. 

Gais försvarskris växer. 

– Det hjälper inte att lipa. Vi får skola om någon eller spela med tre backar, säger tränaren Bosko Orovic. 

Mjällby vann med 2-0 på Strandvallen och tog sin sjätte raka seger i superettan. 

– Vi börjar jävligt bra och skapar två hundraprocentiga målchanser varav ett friläge. Där kom vi inte ens till avslut och vi undrade vad fan vi höll på med. Tio sekunder senare gjorde Mjällby 1-0, säger Bosko Orovic. 

I andra halvlek var det inget snack och Pavle Vagic prickade in 2-0 på straff. 

– De äter upp oss och är mycket mer aggressiva. Vi spelar juniorfotboll efter paus och det får vi ta till oss. De vann 95 procent av närkamperna och det är inte okej. Man är besviken och irriterad. Vi får gratulera Mjällby till segern, absolut, men vi får dem att framstå som ett jävligt mycket bättre lag än vad det är, fortsätter Gaistränaren. 

”Kändes som ett litet stick”

Grönsvart åkte också på skador i backlinjen. Niclas Andersén fick kliva av efter 26 minuter och tio minuter senare var det Emil Wahlströms tur att bli utbytt. Det är oklart hur allvarligt det är. 

– Det kändes som ett litet stick i baksidan ner mot fästet. Det gick inte från noll till hundra utan jag blev stelare och stelare. Förhoppningsvis är det bara någon trötthet eller stelhet som man kan jobba bort. Det kan vara vad som helst egentligen, det är omöjligt att säga mer här och nu, säger Emil Wahlström. 

Dessutom drog Netinho på sig sin tredje varning för säsongen och är avstängd mot tabellettan Varberg i nästa omgång. I nuläget har Gais bara fyra backar tillgängliga. 

”Kan bli en ond cirkel” 

– Vi har ingen bred trupp och är känsliga för skador. När några saknas får man slita mer på andra spelare och det kan bli en ond cirkel, men det är så verkligheten ser ut. Vi har ändå gett hundra procent i varje match. Det är bara att kämpa på och vara positiv, säger Emil Wahlström. 

Gott om pengarna till potentiella värvningar i sommar finns inte. 

– Det är bara att gilla läget och försöka hitta lösningar. Jag ska sätta mig ner och fundera. Antingen får vi skola om någon eller så får vi spela med tre backar. Men sedan vet vi ju inte hur farligt det är med Emil och Niclas i nuläget, säger Bosko Orovic.

Så startade Gais mot Mjällby

Johansson

Netinho, Wahltström, Wängberg, Andersén

Bergholtz, Randelovic, Rosenqvist, 

Pllana, Asceric, Kabashi