Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Första segern på nästan två månader

Julius Lindberg gjorde Gais första mål.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Som gaisarna hade väntat.

Inte en seger sedan 8 juli.

Mot Trelleborg bröts äntligen sviten när Julius Lindberg och Mervan Celik gjorde var sitt mål i 2–1-segern.

– Väldigt skönt att vi äntligen lyckades vinna, säger Gais tränare Stefan Jacobsson.

IFK Göteborg sparkade tränaren Poya Asbaghi efter den 13:e raka allsvenska matchen utan seger.

Alliansbrodern Gais har lite mer i skymundan byggt upp en nästan lika omfattande svit i superettan. När de grönsvarta på fredagskvällen sprang ut för att möta Trelleborg på Gamla Ullevi hade de inte vunnit sedan 8 juli – tio matcher i rad utan seger.

Och på de 15 matcher som spelats hade Gais bara gjort tio mål.

Touchade stolpen

Men det var gästerna som fick den första chansen redan i den fjärde minuten när Erik Andersson i ett bra läge sköt så att bollen touchade utsidan på Mathias Karlssons vänstra stolpe.

Ännu bättre läge hade årets främste målskytt i Gais, Mervan Celik (tre mål), när ett inlägg från Niklas Andersén i 26:e minuten gick över hela Trelleborgs försvar och fram till honom i bortre delen av straffområdet.

Celik sköt, men Andreas Larsen hade inga problem att rädda.

Bjöd på ett läge

Två minuter senare bjöd Gais-målvakten Mathias Karlsson motståndarna på ett läge när han satte bollen rakt på Herman Hallberg som från långt håll misslyckades med att träffa det tomma målet.

Utdelningen för hemmalaget kom dock redan i andra halvlekens femte minut.

Gais drog upp ett fint anfall som avslutades med att nyförvärvet från Häcken, Adnan Maric, släppte bollen till djupledslöpande Julius Lindberg. Han tog emot bollen och sköt distinkt till höger om Andreas Larsen.

– Det var oerhört viktigt att få första målet, med tanke på hur vi matchade det här spöket, säger Stefan Jacobsson apropå den långa raden utan seger.

Första målet i Gais

Gais elfte mål för säsongen och Lindbergs första i klubben.

Bara två minuter senare hade Julius Lindberg chansen att göra sitt andra mål. Men den gången kom målvakts-Larsen ut och avstyrde till hörna.

Trelleborg tog över i jakten på ett kvitteringsmål, men Gais var hela tiden farligt i kontringarna där inte minst Adnan Maric och Mervan Celik hittade varandra allt bättre.

– Dom tog ju över nästan direkt efter vårt mål. Man såg hur tagna vi var av den långa sviten. Vi blev räddhågsna istället för att ta det lugnt och blir trygga, säger Gais-tränaren.

I 88:e minut kom så det avgörande målet.

Maric släppte bollen till August Wängberg i högerkorridoren. Wängberg sprang några meter och slog ett perfekt inlägg till Celik som gjorde sitt fjärde mål i årets superetta.

På tilläggstid fick Trelleborg en straff som Herman Hallberg säkert tryckte in till 2–1. 

Men det räckte inte. Gais tog den första segern sedan 8 juli.

– Just nu känner jag nog mer lättnad än glädje, säger Stefan Jacobsson.