Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Första hemmasegern – efter hörnfräckis

Nikola Asceric kramar om Predrag Randelovic. Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN
Bosko Orovic. Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN

Första hemmasegern – och Gais närmar sig toppen. 

Tack vare en planerad hörnfräckis. 

– Jag har nog inte sett en sådan grej sedan juniortiden, säger tränaren Bosko Orovic. 

Gais slog Jönköpings Södra med 1-0 hemma på ett kyligt och blåsigt Ullevi. 

Just vinden fick mittfältaren Predrag Randelovic att smida planer redan under lördagsträningen. 

– Det blåser jättemycket på den sidan, så vi tänkte att jag ska sätta den där. Om det blir mål så blir det mål, annars blir det en bra chans. Jag tittade mycket på en gammal jugoslavisk spelare som gjorde många mål direkt på hörna. Idén kommer därifrån, säger han till GP.

I minut 24 lade Predrag Randelovic bollen till rätta vid hörnflaggan, tog sats och skruvade in bollen bakom målvakten Frank Pettersson. 

”Ett jättevackert mål”

– Det är första gången jag gör ett sånt mål. Det blir nog svårt att upprepa. Ett sånt mål gör du kanske bara en gång i karriären, säger han till tidningen. 

Tränaren Bosko Orovic: 

– Det var länge sedan man såg en sådan grej alltså. Det var nog på juniortiden. Att han kan skruva in den i krysset från det avståndet... imponerande, det får man ge honom. Ett jättevackert mål, verkligen. 

Gais gjorde återigen en stabil insats i defensiven och höll rent bakåt. Tack vare segern klättrar laget i tabellen och är bara två poäng bakom Norrby som i skrivande stund ligger tvåa. Leder gör Varbergs Bois som inlett säsongen med sex segrar på lika många matcher. 

Gais har efter sex omgångar skrapat ihop nio poäng. 

– Det är alltid gott med segrar. I första halvlek gör vi det väldigt bra och hade bud på fler mål och kunde ha punkterat matchen, men i andra blev vi fega och gick ner oss rejält. Vi är inte bra, men vi försvarar oss hyfsat. Det känns mer som en rädsla som poppar upp. Men vi håller nollan igen och mycket är positivt, säger Bosko Orovic.

Så startade Gais mot J Södra

Johansson – Netinho, Wahlström, Nyström, Wängberg – Rosenqvist, Bergholtz, Randelovic – Pllana, Asceric, Bohm .