Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Förre Blåvittprofilen om framtiden: ”Det är det som gäller för min del”

Studio GT med senaste nytt om IFK Göteborg.
Den före detta bolivianske landslagsmannen letar ny klubb. Foto: BILDBYRÅN
Martin Smedberg Dalence under en träningsmatch mellan IFK Göteborg och Kalmar den 18 mars 2017. Foto: LINE SKAUGRUD LANDEVIK / BILDBYRÅN

Martin Smedberg Dalence, 35, har lämnat Bolivia och spelar futsal med IFK Uddevalla. 

Samtidigt letar han ny klubb – och i Sverige är det bara ett alternativ som är aktuellt. 

– Men då ska man komma fram till något konkret också, säger han till Bohusläningen

Den förre Blåvittprofilen gjorde under fredagskvällen debut när IFK Uddevalla föll med uddamålet mot Skoftebyn i svenska futsalligan. 

– Min sambo är väldigt förstående och hon vet att fotbollen är mitt allt. Jag tänker att jag kör på med futsalen så länge jag inte har något klart med framtiden när det gäller fotbollen. Och det var så roligt att komma i gång igen, säger han till Bohusläningen. 

De två senaste säsongerna har han representerat Always Ready i den bolivianska ligan, men nu är Martin Smedberg Dalence hemma i Göteborg igen och har precis blivit pappa för andra gången. 

”Det finns intresse utomlands”

Nästa vecka ska han träffa det nyblivna superettanlaget Ljungskile SK, där han spelat tidigare. 

– Tanken är väl att vi ska sätta oss ner och prata. Det har inte blivit av tidigare för att mitt fokus har legat på min familj och att min son skulle födas. Det är det som har varit viktigast. Fast att man är 35 år så hör klubbar av sig. Men jag känner mig trots allt pigg och fysiskt i bra form. Men som sagt så vill jag se alla erbjudanden och sedan ta ett beslut därefter. Det finns även intresse utomlands, säger han till Bohusläningen. 

Martin Smedberg Dalence i La Paz i Bolivia. Foto: PRIVAT

35-åringen, som fick kalla handen när han ville hem till IFK Göteborg inför 2019, är tydlig med vad han vill om det inte blir en utlandsflytt igen. 

– Om det är Sverige så är det Ljungskile som gäller för min del. Det är också något som jag har sagt till dem och varit öppen med. Ljungskile är ändå nära hemmet och familjen i Göteborg, säger han till Bohusläningen. 

GT har sökt Martin Smedberg Dalence.