Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Förlust mot seriesegraren – ödesmatch för Öis på lördag

Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN

Öis höll på att kriga till sig en poäng.

Men tolv minuter före slutsignalen tryckte Halmstads BK:s Mikael Boman in 1–0 och säkrade seriesegern för sitt lag.

För Öis väntar en rysare mot Umeå på lördag.

– Vi ska vinna den. Det finns inte så mycket att tillägga, säger Öis-veteranen Hannes Sahlin till Dplay efter 0–1-förlusten.

När Öis förra helgen körde över Västerås med 3–0 på bortaplan väcktes ett hopp om att det även skulle kunna bli poäng mot Halmstads BK.

Hallänningarna hade säkrat avancemanget till allsvenskan, men ville även säkra seriesegern och bjöd därför inte på någonting.

Tog ner bollen på bröstet

Öis Ailton Almeida hade en hyfsad chans i första halvlek, men skottet gick utanför.

Det mesta i övrigt stod Halmstads BK för.

Men trots att öisarna inte fick till så mycket spelmässigt krigade de över hela planen och skapade en del frustration i HBK när inspel styrdes och rensades bort.

Först i andra halvlekens 78:e minut lyckades nästa års allsvenskar få till ett segermål.

Bollen hamnade hos förre IFK Göteborgs-spelaren Mikael Boman som tog emot den på bröstet, släppte ner den på foten och tryckte in den vid vänstra stolpen.

Kan få hjälp

Öis får precis som Gais hoppas på hjälp under söndagen. Om Norrby besegrar AFC Eskilstuna och Brage samtidigt slår Dalkurd ökar chansen för spel i superettan utan kvalspel även nästa år.

Oavsett hur det går i söndagsmatcherna måste Öis satsa på seger mot Umeå på Gamla Ullevi på lördag.

– Våra löpmeter och vår kamp borde ha räckt till poäng mot Halmstad. Men nu är den här matchen färdigspelad, nu gäller det att slå Umeå hemma i den sista matchen, säger Hannes Sahlin till Dplay.