Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Förlust för Gais i Celiks återkomst

GAIS – TFF
Mervan Celik vill nog helst glömma återkomsten i Gais-tröjan.Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN
Förre Gaisaren Ajdin Zeljkovic satte ledningsmålet för Lindome.Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN

Mervan Celiks återkomst i Grönsvart blev allt annat än lyckad. 

Division ett–laget Lindome Gif, med John Alvbåge mellan stolparna i andra halvlek, slog Gais med 2–0.

– Bara för att vi vann den här matchen får vi inte komma med luft till division 1, säger målskytten Ajdin Zeljkovic till GP.

Lindevi IP var minst sagt stjärntätt under lördagseftermiddagen. I hemmalaget saknades visserligen Gais-förvärvet Marcus Bergholtz, men på bänken fanns John Alvbåge som vänt hem till Göteborg efter spel i Sirius. Förre Blåvitt–målvakten spelade andra halvlek och höll nollan när hans Lindome slog Gais med 2-0.

I motståndarlaget, som drabbats av sjukdomar och därmed saknade både Ricky Yarsuvat och August Wängberg, fanns Mervan Celik med från start. Nyförvärvet visade prov på fint samarbete med Paulo Marcelo – sina stora chanser lyckades dock inte duon med att förvalta på bästa sätt. 

Det gjorde däremot Ajdin Zeljkovic, den förre Gais-spelaren som spräckte målprotokollet med fem minuter kvar av matchen. 

– Det är en speciell känsla mot Gais. Klubben sitter i mitt hjärta och jag hade en underbar tid där. Men jag var ute efter speltid och var tvungen att söka mig vidare, säger målskytten till GP.

Gjorde sex byten

Med tjugo minuter kvar av matchen bytte Gais-tränaren Stefan Jacobsson ut sex spelare på en gång, just för att lufta truppen och ge samtliga spelare en chans att visa upp sig. Sammanlagt spelade åtta juniorer.

Förre Gaisaren Ajdin Zeljkovic är dock nöjd med vad hans nya lag har för potential. 

– Varje lag vi har mött, oavsett om det är träningsmatcher eller serie, har vi spelat ut. Vi ett 100 procent det bästa laget på att rulla i vår serie. Vi är i topp av superettan spelmässigt också. Men vi har precis som alla andra lag våra brister. Vi har haft problem med omställningar emot oss, säger han till GP.