Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Firandet ställs in – av respekt för Dante, 12

Dante, 12, är försvunnen. Foto: PRIVAT
Polisen dyker i Ätran efter spår. Foto: HENRIK JANSSON
Falkenbergs FF säkrade för en vecka sedan avancemanget till allsvenskan och skulle ha firat på söndag. Foto: ADAM IHSE / TT
Foto: ADAM IHSE / TT
Falkenbergs tränare Hans Eklund duschas av laget efter avancemanget till allsvenskan. Foto: ADAM IHSE / TT

Falkenbergs FF är klart för spel i allsvenskan nästa säsong – och skulle ha firat avancemanget på söndag. 

Men av respekt för Dante, 12, och hans familj ställs firandet in. 

– Spelarna kommer att ha sorgband och vi kommer att hålla en tyst minut innan matchen, säger FFF:s sportchef Håkan Nilsson till Sveriges Radio

Klockan 16 på lördagen tar Falkenbergs FF emot Gais på Falcon Alkoholfri Arena i superettans sista omgång. För Gais är matchen av stor betydelse eftersom klubben är indraget i bottenstriden medan FFF redan är klart för allsvenskan till nästa säsong.

Laget skulle ha firat avancemanget med sina supportrar under söndagen. Planen var att spelarna skulle hyllas på en balkong på Nygatan i Falkenberg – men det firandet kommer alltså inte att bli av. Det meddelar kommunen.

”Av respekt för Dante och hans familj, men också alla falkenbergare som deltar i sökandet, ställs det planerade firandet av Falkenbergs FF på söndag in”, skrev Falkenbergs kommun i ett inlägg innan den döda kroppen hittades under fredagen. Polisen befarar att det är Dante som påträffats.

”Tyvärr måste den spelas”

Matchen kommer dock att spelas som planerat.

– Det är en match som tyvärr måste spelas på grund av de regler och förordningar som Svenska fotbollförbundet har. Gais är i allra högsta grad inblandade i ett eventuellt kvalspel och vi är inblandade i en serieseger. Därför måste matchen spelas. Man hoppas att alla har respekt för det, att vi inte kan flytta någon match. Hade vi fått bestämma hade vi kunnat spela matchen när som helst nästa vecka, säger Håkan Nilsson, FFF:s sportchef, till Hallands Nyheter.

Falkenbergs FF ska hedra Dante i samband med mötet med Gais. 

– Spelarna kommer att ha sorgband och vi kommer att hålla en tyst minut innan matchen, säger Falkenbergs FF:s sportchef Håkan Nilsson.

Många Gais-supportrar väntas inta Falkenberg under lördagen. Men parkeringsplatsen vid stadens fotbollsarena har enbart varit ämnad för Missing people, som använt den som bas i sin stora sökinsats efter Dante, 12.

– Vi kommer be folk att ta cykeln, gå, få skjuts eller de som måste ta bilen och parkera vid gamla IP eller var som helst och gå sista biten, säger Håkan Nilsson.

 

Falkenbergs FF:s sportchef Håkan Nilsson. Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

 

 

Tusentals frivilla deltar i sökinsatsen. Foto: HENRIK JANSSON

 


 

Vet du mer om händelsen?

• Kontakta Expressen på 71717@expressen.se eller skicka SMS/MMS till 71717.

Här kan du läsa mer om hur du tipsar Expressen.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!