Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Galen match med sex mål – Gais kvitterade på stopptid

Julius Lindberg.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Norrbys Abdelrahman Saidi jublar ihop med Alen Krasnici efter 2-3-målet.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Norrbys målvakt ut på bår före avspark. 

Och sedan fem mål i första halvlek – först på stopptid kvitterade Gais på straff. 

– En vilda västern-match, säger tränaren Stefan Jacobsson. 

Dramatiken började redan före avspark. Norrbys målvakt Mergim Krasniqi skadade sig på uppvärmningen och Tim Svensson fick hastigt göra debut i superettan. 

– Mergim gick sönder när vi körde avslut, det var bara att göra sig redo och göra det bästa av situationen, säger Tim Svensson, som fick en del att göra. 

Första halvlek innehöll det mesta förutom välorganiserad defensiv. Redan efter 45 sekunder gjorde Alen Krasnici 1-0 till Norrby. Charlie Weberg kvitterade sedan på nick innan gästernas Oke Akpoveta höll sig framme och gjorde 2-1. Då hade Boris Lumbana redan hunnit bli varnad efter en handssituation som slutade med att bollen gick i mål (bortdömt). 

– Han drar ju i mig så det skriker om det först. Jättekonstigt, men nu blev det som det blev. Lyckligtvis fick vi en straff lite senare så det jämnar väl ut sig, säger Boris Lumbana i Dplay. 

”Gap, skrik psykningar och maskningar”

Den tryckte Richard Yarsuvat in bakom Tim Svensson i minut 33. Fyra mål på drygt en halvtimme, men det var inte slut där. Strax före paus tog Norrby ledningen för tredje gången genom Abdelrahman Saidi. 

– Vi får ju en jävla skitstart men gör annars en jättebra halvlek. Ändå ligger vi under, säger tränaren Stefan Jacobsson. 

Stefan Jacobsson hade tudelade känslor efter mötet med Norrby.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Andra halvlek blev lugnare, i alla fall målmässigt. Gais låg på hårt i slutet och fick på stopptid ännu en straff efter en hands. Då klev Meinhard Olsson fram. Tim Svensson gick åt rätt håll igen, men lyckades inte rädda. 

3-3 – och Gais tog en mycket viktig poäng i jakten på nytt kontrakt. Speciellt med tanke på att Stefan Jacobsson målat upp mötet med Norrby, fyra pinnar bakom grönsvart, som en sexpoängsmatch. 

– I andra halvlek var det gap, skrik, psykningar och maskningar och allt. Båda lagen är nog lite besvikna efteråt, men starkt att vi reser oss och tar en poäng, säger Gaistränaren. 

Tufft spelschema 

Redan på söndag väntar Ekedalens SK på bortaplan i Svenska cupen. Och på onsdag möter Gais Jönköping innan det måndagen därpå är dags för Umeå, båda på bortaplan. 

– Varje match är hyperviktig nu. Det är inte över än, säger Stefan Jacobsson.