Falkenbergs Mahmut Özen och Gais Junes Barny i kamp om bollen. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Falkenbergs Mahmut Özen och Gais Junes Barny i kamp om bollen. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Falkenberg vann toppmatchen

Publicerad

GÖTEBORG. Båda lagen kom med två segrar bakom sig.

Men efter matchen mellan Gais och Falkenberg står bara hallänningar på maxpoäng i superettan.

Falkenberg vann med 2–0 i regnmatchen på Gamla Ullevi.

Det var upplagt för riktig fotbollsfest på söndagseftermiddagen. Det var tidig seriefinal med mellan två av de tre lag (Öis var det tredje) som stod på sex poäng efter två omgångar.

Men bara några minuter före avspark öppnades himlen och dränkte Gamla Ullevi i ett häftigt regn. Det avtog när matchen började, men höll ändå i sig genom andra halvlek.

Regnet påverkade i högsta grad matchen. Bollen fastnade framförallt i början ofta i vattensamlingarna på gräsmattan.

Gjorde mål på fjärde chansen

Båda lagen försökte dock spela utefter marken, vilket emellanåt gjorde det hela lite chansartat.

Gais hade redan från början bollen mest, men Falkenberg var vassare och skapade de hetaste chanserna. När det första Falkenbergs-målet kom i den 26:e minuten hade gästerna redan haft tre bra avslut på mål.

0–1-målet kom efter att Gais Jonas Lindberg slagit en felpassning på offensiv planhalva. Förre Varbergs-spelaren Kalle Söderström kontrade med en lång löpning och passade till Robin Östlind, som avslutade säkert.

Skyttekungen byttes in

0–2 kom fem minuter före halvtid efter att Falkenberg pressa Gais backlinje. Lagkaptenen Calle Nyströms passning mot försvarsskollegan Niklas Andersén gick inte fram utan Kalle Söderström snodde bollen och spelade fram Erik Pärsson till ett nytt säkert avslut.

Gais-fansen på läktarna klagade högljutt på sina favoriter när de gick ut till pausvilan.

När andra halvlek började var Junes Barny utbytt mot nye skyttekungen Edin Hamidovic, som började matchen på bänken.

Bollarna matades in i straffområdet

Det blev direkt bättre spets framför Falkenbergs-målet, men inte tillräckligt för att åstadkomma något mål.

Under sista halvtimma ökade Gais trycket mot motståndarna skapade flera bra hyfsade lägen. Inhoppande Johan Svahn matade in bollar i straffområdet, men i de avgörande lägena kom alltid ett ben eller Hampus Nilsson i målet emellan.

Gais flyttade i slutet upp lagkaptenen och mittbacken Calle Nyström. Ytterligare tryck skapades, men det räckte inte.

Falkenberg kämpade framgångsrikt för att freda målet.

Hallänningarna vann med 2–0 och är nu enda lag med full pott efter tre matcher.

 

Relaterade ämnen
Stefan Nilsson
Stefan Nilsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag