Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Ett fantastiskt klappklappspel”

Ailton har presenterat sig på allvar. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Victor Sköld har nätat i två raka matcher. Foto: ADAM IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅN

3-1 mot Halmstad borta i den tidiga toppfajten. 

Och Örgrytes anfallstrio levererade. 

– Det verkar klicka mellan oss, säger Victor Sköld, 29. 

Ailton, Victor Sköld och Gustav Ludwigson gjorde var sitt mål och var sin assist. Efter 38 minuter ledde Örgryte med 3-0 på Örjans vall mot den tippade toppkandidaten Halmstad. HBK reducerade i andra halvlek, men kom aldrig närmare. 

– Väldigt starkt gjort av oss. Många kommer nog få det tufft där i år. Halmstad kommer att bli oerhört bra, de är tunga på hemmaplan och har en fin blandning mellan rutinerat och ungt. Vi får det jobbigt i andra, men gör det ju jättebra i första, säger Victor Sköld, som slängde sig fram framför backen och stötte Ludwigsons inlägg i mål (2-0). 

– Jag chansade på att komma först och fick dobbarna på den. Skönt att få göra mål igen. 

Gustav Ludwigson. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Han nätade även mot Norrby i premiären (1-1) på Ullevi och motsvarar så här långt förväntningarna efter flytten från Örebro SK inför den här säsongen. 

– Jag sätter alltid hårdast press på mig själv och det är klart att man vill leverera direkt, så det är väldigt skönt med en bra start. 

Sköld hyllar Ailton 

3-0-målet var snyggt värre. Ludwigson och Ailton kombinerade sig fram och brassen chippade bollen över en försvarare till sin anfallskollega som drog in den på volley. 

– Ett fantastiskt klappklappspel. Väldigt roligt att se. Alla tre målen är på kontring och vi trivs bra tillsammans. Fantastiska spelare båda två och vi hittar varandra bra. När man tänker likadant blir det bra, säger Sköld. 

Örgryte är också tippat i toppen och har fyra poäng efter två omgångar. 

– Jättetrevligt förstås, speciellt eftersom vi tappade ledningen mot Norrby senast. Nu gör vi en gedigen insats och ska försöka göra samma sak mot Frej i nästa omgång.