Erion Sadiku klar för Örgryte – ansluter från Serie A-klubb

Erion Sadiku, 20, är klar för Öis.
Foto: Örgryte IS
Erion Sadiku i Varberg 2020.
Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN

Efter säsongens andra seger under söndagen har Öis gjort klart med ytterligare en förstärkning.

Mittfältaren Erion Sadiku, 20, ansluter från Serie A-klubben Genoa. En nyhet som Expressen avslöjade förra veckan.

– När chansen att komma hit kom tyckte jag att det lät väldigt bra, säger han i ett pressmeddelande.

Säsongen 2018 debuterade Erion Sadiku som 16-åring i superettan för Varberg. Efter spel i allsvenskan 2020, med totalt nio starter, lämnade mittfältaren för Serie A-klubben Genoas ungdomslag.

Nu är han tillbaka i Sverige där Öis står som nästa klubbadress.

– När chansen att komma hit kom tyckte jag att det lät väldigt bra och jag känner att jag har en stor chans att få spela och göra något bra här. Både för mig själv och för att kunna hjälpa laget i den sitsen de är, säger han i ett pressmeddelande.

– Det har varit viktigt för mig att komma hem till Sverige igen efter min tid utomlands och komma i gång med min karriär igen.

Den gångna säsongen blev det 28 starter i ungdomsserien Campionato Primavera 1 för Genoa. Kontraktet med Öis är skrivet på 3,5 år.

– Erion är en spelare som vi ser ska bidra till att stärka vårt lag på både kort och lång sikt, säger Öis tränare Brynjar Gunnarsson i samband med Öis offentliggörande av övergången.

– Han är en spelare som har spelat i superettan tidigare men även prövat på en högre nivå vilket så klart är positivt. Han är en spelare med bra fysik men som också är spelintelligent.

Sedan tidigare har Örgryte plockat in Herman Sjögrell (lån från Sirius) och Viktor Lundberg under sommarfönstret.