Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”En ung spelare som gjort det jättebra”

Max Nilsson till vänster i IFK Hässleholms kläder.
Foto: LENNART MÅNSSON / BILDBYRÅN
Magnus Sköldmark, klubbchef i Gais.
Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Gais är tillbaka i superettan och vill förstärka truppen. 

Max Nilsson, 17, från IFK Hässleholm har redan provtränat och är högaktuell för en flytt till Göteborg. 

– En ung spelare som gjort det jättebra. Sedan får vi se hur det blir, säger klubbchefen Magnus Sköldmark.

Efter en stark säsong 2022 är Gais tillbaka i superettan kommande säsong. Efter att ha trillat ur serien 2021 vann man i år division 1 södra. Nu kollar Göteborgslaget på potentiella nyförvärv som kan göra truppen slagkraftig i superettan. Ett alternativ är alltså Max Nilsson från IFK Hässleholm. Han har under hösten besökt Gaisgården och imponerat på träningarna. 

Nilsson är född 2005 och har fått mycket speltid de två senaste säsongerna i division 2 Södra Götaland. På 15 starter och fem inhopp hann han göra två mål. IFK Hässleholm skriver på sin hemsida att Max Nilsson är en oblyg innermittfältare. Redan 2019 gjorde han debut för IFK Osby i division 4 som 14-åring. Förra året blev han också uttagen till svenska landslagets P16-läger på Bosön, enligt lokaltidningen Norra Skåne. I somras var han en av 68 spelare som blev uttagna till ett liknande läger, men för 17-åringar. 

Gais är dock inte den enda klubben som är intresserad av Nilsson, även superettankonkurrenten Landskrona Bois har spelaren på sin radar, enligt Expressens uppgifter. 

”Vi har tio spelare under kontrakt”

Gais klubbchef Magnus Sköldmark berättar lite om arbetet inför nästa säsong: 

– Vi har kommit en bit på väg men är inte färdiga. Vi har tio spelare under kontrakt just. Målet är att vi ska ha 21 utespelare och tre målvakter. Strategin är att försöka behålla så många som möjligt av dem vi haft i år, det pågår diskussioner med nästan alla. 

En plats i superettan innebär ett betydelsefullt ekonomiskt tillskott. Föreningen håller just nu på med ett strategiarbete där hela verksamheten ses över. 

– Vi har haft en rolig säsong och hela klubben har kraftsamlat. Vi har gjort det bra, men samtidigt behöver vi bli bättre för att ta nästa steg. Förhoppningsvis kommer vi vidare med en del saker inom den närmsta veckan, säger Magnus Sköldmark. 

När Gais drar i gång träningen i december är det troligt att det kommer flera provspelare. 

– Vi kommer att titta på spelare, sedan får vi se exakt vilka behov vi har. 


Max Nilsson


Född: 11 mars 2005

Längd: 177 cm

Vikt: 75 kg

Position: Innermittfältare

Klubb: IFK Hässleholm

Tidigare klubbar: IFK Osby