Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”En av höjdpunkterna i hela superettan”

Dane Ivarsson.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Stefan Jacobsson.
Foto: AXEL BOBERG / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Än så länge har säsongen inte riktigt gått som varken Gais eller Öis hoppats på. Nu väntar en sexpoängsmatch där rivalerna ställs mot varandra. 

– Ett fantastiskt derby som är en av höjdpunkterna i hela superettan, säger Gais tränare Stefan Jacobsson. 

Gais har inte vunnit en match i superettan sedan de vann mot Norrby den 29 maj. Sedan dess har det blivit fyra förluster och två oavgjorda matcher.

Efter en stark inledning på säsongen har den svaga formen inneburit att de droppat ner till en tionde plats i tabellen. Trots det menar tränaren Stefan Jacobsson att stämningen i truppen är positiv.

– Stämningen är bra tycker jag. Man märker att det är en stor match på gång och alla ser fram emot att spela, säger han. 

För Örgrytes del har det sett bättre ut på slutet. Innan matchen mot AFC Eskilstuna där det blev en 4–0 förlust hade de fem raka matcher utan förlust. 

Inför derbyt ligger de på samma antal poäng som rivalerna, fast med sämre målskillnad.

– Vi har haft en riktigt bra träningsvecka nu. Känslan är att det varit lite mer fokuserat nu efter den svaga prestationen senast. Så vi ser fram emot matchen, säger tränaren Dane Ivarsson. 

”Blir en häftig inramning”

Under förra säsongens derby var inga åskådare tillåtna. Nu är återigen publiken välkommen. Stefan Jacobsson ser fram emot att ha fansen tillbaka igen.

– Det blir en häftig inramning med fansen på plats och så klart en ännu roligare match att spela. Känns som att det blir lite extra elektricitet kan man säga. Det är ett fantastiskt derby som är en av höjdpunkterna i hela superettan, säger han. 

För Dane Ivarsson blir det derbydebut som tränare och han ser minst sagt fram emot det. 

– Jag har ju aldrig varit med om ett derby från tränarbänken innan. Så det är klart att det kommer bli väldigt roligt, säger han. 

”Kan bara påverka det vi kan göra”

Dane Ivarsson menar att laget inte förberett sig på något annat sätt än vanligt. 

– Vi kan bara påverka det vi kan göra. Sen är det klart att vi har koll på vad motståndarna kan göra. Men vi utgår alltid från oss själva och det har inte varit annorlunda inför den här matchen, säger han.

Stefan Jacobsson är inne på samma spår.

– Vi måste fokusera på oss själva och vad vi behöver göra. Det är vårt fokus. Sedan är det klart att Öis är ett skickligt lag och varje match ställer utmaningar på ett lag, säger han.