Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Efter turbulenta dygnet – Gais tog poäng hemma

Carl Nyströms målvrål. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: ADAM IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅN

Gais spelade 1-1 mot Öster efter ett turbulent dygn. 

– Det är fotboll och jag hoppas vi fick in en slant för Edin, säger mittbacken Carl Nyström. 

– Vi var lite för fega i dag, säger Östers Mattias Pavic. 

Anfallaren Edin Hamidovic bråkade sig bort från Gais och blev klar för seriekonkurrenten Jönköpings Södra sent på torsdagskvällen innan transferfönstret slog igen. 

Knappast optimala förutsättningar inför hemmapremiären mot Öster på Bravida Arena (gräsmattan på Gamla Ullevi är i för dåligt skick). 

Gais inledde skapligt och skapade en del chanser, men det var Östers Mattias Pavic som mycket snyggt skickade in första målet via ribban från distans. 

– Den dimper ner lite turligt efter en nickduell. Jag fick en bra träff och den satt fint, men det spelar ingen roll nu, säger Pavic. 

– Ett störigt mål, säger Carl Nyström. 

”Bara att pinka in den”

Gais låg på hårt i andra halvlek och dominerade stort. Till slut kom också utdelningen efter en fast situation. Carl Nyström höll sig framme och tryckte in 1-1 från nära håll. 

– Det var bara att pinka in den. Väldigt skönt att inte förlora. En jämn match, säger mittbacken. 

Hur har det senaste dygnet varit? 

– Det har varit noll påverkan. Helt lugnt, det kan jag ärligt säga. Det är fotboll. Förhandlingar, klubbar som betalar och man får värdera. Men i laget... vi går ut och kör. Vi har inte den största truppen och får vara rädda om varandra. Men jag hoppas att vi fick in en slant för Edin, så är det. 

Vad tycker du om att han lämnar? 

– Jag gillar Edin som fan som människa och spelare, så det är jättetråkigt. En bra gubbe. Vi tappar en bra spelare, men vi får kriga och kämpa på. I sommar kommer det in en ersättare för honom. 

”Man fattade vad som var på gång”

Har han sagt hej då? 

– Nej, det har han inte hunnit. Han var inte där på träningen i går och då fattade man vad som var på gång. Som sagt, det är fotboll, säger Nyström. 

Både Gais och Öster har inlett serien med två raka kryss. 

– Gais spelade bättre än oss över 90 minuter tyvärr. Det tycker jag inte att de ska kunna göra. Vi är inte fullt nöjda och var lite för fega i dag. Vi är ett ganska bra lag när vi rullar. Det är bara att fortsätta jobba på så lossnar det, säger Mattias Pavic.