Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Efter fiaskot – Öis ger tränaren ledigt

Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN

Örgryte IS går tungt i superettan – och i Svenska cupen blev det uttåg mot division 3-laget Lödde.

Nu får tränare Keith Millen några dagars ledigt, skriver klubben i ett pressmeddelande.

Under tiden tar klubbens sportchef Igor Krulj över ansvaret.

I serien har Öis inte vunnit på fyra matcher och på torsdagen kom nästa tunga smäll. IF Lödde från division 3 slog ut superettan-laget i cupen.

– Jag vet inte vilken ände jag ska börja i. Vi måste hem och rannsaka oss själva. Det är inte acceptabelt på någon nivå alls. Jag vet inte vad jag ska säga, sa mittbacken Oliver Stanisic efter matchen.

Förlusten innebär att Öis missar gruppspelet i Svenska cupen nästa år.

Nu meddelar klubben att de gör tillfälliga förändringar.

Utifrån prestationerna i de senaste matcherna har styrelsen för Öis Fotboll tagit ett beslut att utvärdera den uppkomna situationen och anledningen till denna”, skriver man på sin hemsida.

”Behöver sätta oss ned och analysera situationen”

Resultatet blev några lediga dagar för huvudtränare Keith Millen. Så länge tar sportchefen Igor Krulj tar över ansvaret och kommer leda laget i måndagens match mot AFC Eskilstuna .

– Utifrån prestationerna i de senaste matcherna behöver sätta oss ned och analysera situationen och hur vi ska ta oss framåt från detta, säger Joacim Nordh, ordförande Öis i ett pressmeddelande.