Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Duon lämnar Gais: ”Så klart tråkigt”

Henrique Moura lämnar Gais.Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN
Milos Andelkovic lämnar Gais.Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Två spelare lämnar Gais.

Det är Henrique Moura, 28, och Milos Andelkovic, 19.

– Det finns ju ett principbeslut att vi under kommande år vill förbättra kontinuiteten i spelartruppen och då vill vi inte erbjuda fler korta kontrakt, säger Jonas Östergaard, fotbollsansvarig i Gais styrelse.

Henrique Moura.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Henrique Moura kom till Gais i somras och gjorde stort avtryck i klubben den gångna säsongen. Brasilianaren var given i startelvan och bidrog till att Gais till slut lyckades säkra kontraktet i superettan.

Men nu lämnar han alltså klubben.

– Vi har varit väldigt nöjda med Henrique och har erbjudit honom en förlängning med samma villkor som han hade i sitt korttidskontrakt under hösten. Från klubbens sida har vi dock varit väldigt tydliga med att vi vill skriva ett längre kontrakt och på den punkten har vi inte kunnat komma överens. Det finns ju ett principbeslut att vi under kommande år vill förbättra kontinuiteten i spelartruppen och då vill vi inte erbjuda fler korta kontrakt, förklarar Jonas Östergaard, fotbollsansvarig i Gais styrelse, på klubbens hemsida.

Milos Andelkovic.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

”Vi stod i vägvalet”

Den andra spelaren som lämnar är Milos Andelkovic, som flyttades upp i A-laget inför den gångna säsongen. Efter säsongen kunde parterna bryta eller förlänga avtalet och Gais har nu valt att inte förlänga.

– Milos är i en ålder där han behöver regelbunden speltid i seniorsammanhang och det kan vi inte garantera i Gais. Därför stod vi i vägvalet att förlänga avtalet och låna ut honom till en annan klubb, eller att låta honom själv söka efter ett lag som passar hans spelstil. Vi kom till slut fram till att det är bättre att Milos själv får bestämma var han tror att han får en plats i startelvan och utvecklas bäst under året, säger Jonas Östergaard och utvecklar:

– Det känns så klart tråkigt att behöva fatta den typen av beslut, men vi har ju sett andra exempel på spelare som tagit stora steg i en lägre serie för att sedan kunna komma tillbaka till Gais.

Henrique Moura gjorde tio matcher för Gais – Milos Andelkovic tre.