Dumpas av Gais – han kan ersätta

Patrik Ingelsten får lämna Gais.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Gais dumpar trotjänaren Patrik Ingelsten, 37. 

Enligt GT:s uppgifter är förre Qvidingprofilen Fredrik Holmberg, 40, en tänkbar ersättare. 

– Inga kommentarer, säger Jonas Östergaard, fotbollsansvarig i Gais. 

Patrik Ingelsten.
Foto: ANDERS FORNGREN / BILDBYRÅN

Patrik Ingelsten har varit både spelare, sportchef och assisterande tränare i Gais.

Under hösten har han i praktiken varit huvudtränare sedan Bosko Orovic i somras fick sparken. Men nu är det alltså slut. Klubben väljer att inte förlänga Patrik Ingelstens kontrakt. 

– Patrik har under sin tid i Gais gjort ett jättebra jobb och alltid ställt upp för klubben på bästa sätt. Vid flera tillfällen har han fått rycka in och ta på sig nya arbetsuppgifter och alltid gjort det med stor energi och en positiv inställning, trots att omständigheterna inte alltid varit de bästa. Vi vet också att hans ledarskap under hösten har bidragit till att vi till slut säkrade kontraktet inför kommande säsong och att spelarna har varit mer än nöjda med hans och ledarstabens arbete, säger Jonas Östergaard till klubbens hemsida.  

– Med tanke på den bakgrunden så har detta varit ett väldigt svårt beslut, vi vill ha kontinuitet i verksamheten men samtidigt hoppas vi kunna ge klubben en nytändning. När vi vägt in alla faktorer så har vi i alla fall kommit fram till att vi vill ge en ny tränarduo chansen att leda A-laget framöver. 

Jonas Östergaard, fotbollsansvarig i Gais styrelse.
Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN

”Stolt över det jag har gjort”

Ingelsten kommenterar klubbens besked så här: 

– Det känns tråkigt att lämna Gais men jag vet ju hur branschen fungerar. Jag får säga tack till alla som jag haft nöjet att jobba med under mina fyra år som spelare, tränare och sportchef. Inte minst då alla kolleger som klarat av de raka och ärliga diskussioner som krävs för att lyckas på elitnivå. Jag är stolt över det jag har gjort för Gais och för att kunna se alla i ögonen efter så lång tid i klubben. 

Gais har rekryterat Stefan Jacobsson från Degerfors som huvudtränare och jobbar hårt för att få in en assisterande till honom. 

– Vi har ett par kandidater. Vi ser väldigt positivt på att kunna starta om nästa säsong med en ny inriktning och nya tankar. Vi kommer att ha en bra tränarkonstellation och sakta men säkert tar vi steg i en långsiktig satsning, säger Jonas Östergaard. 

Fredrik Holmberg i Qviding-tröjan.
Foto: BILDBYRÅN

Qvidingprofilen kan ta över

Enligt GT:s uppgifter är Fredrik Holmberg, 40, ett alternativ. Han har ett förflutet som elitspelare i klubbar som Qviding och Degerfors och är i dag tränare för division 2-laget Onsala. 

Det finns också en koppling mellan Holmberg och Stefan Jacobsson, förutom att båda varit verksamma i Degerfors. Fredrik Holmbergs bror Andreas Holmberg, 35, har varit assisterande tränare till Jacobsson i Degerfors och blev nyligen utsedd till ny huvudtränare i Värmlandsklubben ihop med Tobias Solberg. 

Jonas Östergaard är fåordig när Fredrik Holmbergs namn kommer på tal. 

– Jag har inga kommentarer till det och det gäller även spelare som kan vara aktuella. Det blir bara fel, säger han. 

GT har varit i kontakt med Fredrik Holmberg. Han avböjer att kommentera GT:s uppgifter.