”Det här är inte vackert – förstör mitt fotbollshjärta”

Situationen där Helsingborg fick straff mot Västerås.
Foto: Discovery Plus.
Norrbys tränare Mak Lind.
Foto: MAGNUS LEJHALL / BILDBYRÅN

Norrby rasar mot straffen som tog Helsingborg till kval.

Tränaren Mak Lind är bedrövad.

”Att en kvalplats till allsvenskan ska avgöras på det här sättet är inte vackert, det fullständigt förstör mitt fotbollshjärta”, skriver Lind på Twitter.

Norrby firade vilt när Viktor Bergh satte 2-1 borta mot Värnamo i den 85:e minuten.

Spelarna trodde för ett ögonblick att man hade tagit greppet om den allsvenska kvalplatsen men precis samtidigt hände grejer på Olympia.

Helsingborg fick straff mot Västerås och Anthony van den Hurk sköt in 2-2-kvitteringen som behövdes för att hålla undan i tabellen.

Resultaten gjorde att HIF tog kvalplatsen till allsvenskan på målskillnad och efter matchen var Norrbys tränare Mak Lind besviken. Besvikelsen blev större när han fick se situationen som gjorde att Helsingborg fick straff.

– Det ser ut som att han ramlar till och med innan han får touchen. Ja, vad ska jag säga? Det ingår i fotboll att domare gör misstag, och det här tycker jag är ett stort misstag i ett avgörande läge. Det är klart att det blir extra bittert för oss, säger Lind till Borås Tidning.

Kritik från Norrby efter straffen

Han vädrade också sitt missnöje på Twitter efter matchen.

”Blod, svett och tårar i många år för att uppnå en dröm tillsammans med min klubb Norrby IF. Att en kvalplats till allsvenskan ska avgöras på det här sättet är inte vackert, det fullständigt förstör mitt fotbollshjärta”, skriver Mak Lind.

Han fortsätter sedan:

”Straffen är horribel minst sagt och kommer i ett sånt avgörande läge. Jag hade hellre sett att Helsingborg löste det på egen hand.”

Det är fortfarande inte klart vilket lag Helsingborg möter i kvalet till allsvenskan. Just nu innehar Degerfors kvalplatsen, två poäng bakom Halmstad.

J-Södra klarar sig kvar i superettan