Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Tror att det här blir en bra väckarklocka”

Boris Lumbana.
Foto: AXEL BOBERG / BILDBYRÅN
Boris Lumbana: ”Jag är otroligt stolt”
Foto: AXEL BOBERG / BILDBYRÅN
Anfallaren Johan Andersson.
Foto: AXEL BOBERG / BILDBYRÅN

Gais är inte längre obesegrat i superettan.

Grönsvart förlorade mot IFK Värnamo och tappade därmed också sin serieledning. 

– Någonstans så lägger vi oss inte. På så sätt är jag otroligt stolt över laget, att vi ändå visar att vi vill fortsätta spela, säger Boris Lumbana.

Gais var efter fyra spelade matcher obesegrat och toppade superettan med tio poäng. Men under måndagskvällen förlorade Grönsvart mot IFK Värnamo på bortaplan och tappade därmed också sin serieledning. 

– Det är alltid tungt att förlora en fotbollsmatch, men samtidigt är serien lång och det är många poäng kvar att spela så vi får ta igen till nästa match, säger anfallaren Johan Andersson.

Lagkaptenen Boris Lumbana konstaterar att förluster är en del av fotbollen och att det handlar om att lära sig av processen. 

– Någon gång så kommer de här matcherna där allt inte alltid klaffar. Men jag tror att det gäller att inte grotta ner sig i det för mycket utan allt är en process och vi ska vara i arbetet. Det är bara att gå tillbaka och ladda om. Jag tror inte att man ska fokusera alldeles för mycket på detaljer med serieledning och allt det där, utan det handlar om att gå tillbaka till oss själva, säger han.

”Jag tycker ändå att vi startar starkt”

Det var relativt jämnt mellan lagen under matchens gång – men under första halvlek lyckades Värnamo pressa på lite mer och kunde skapa något fler målchanser.

– Det är klart att vi vet att vi inte kommer upp till vår normala nivå och där prestationen ska vara. Jag tror att hela truppen önskar oss lite bättre men jag tycker ändå att vi startar starkt, säger Boris Lumbana.

Efter cirka 25 minuter fick Värnamo ett hörnläge där Oscar Johansson lyckades peta in matchens enda mål. 

– De kommer in mer i matchen i första halvlek och får in deras boll och lyckas kontrollera sen. Men vi har också några chanser att göra mål, men vi får inte till det ordentligt. Adam gjorde en fantastisk frispark så hade vi gjort mål där hade matchen sett annorlunda ut men i första halvlek är de piggare, säger Boris Lumbana. 

Lumbana pratar om frisparken Gais fick efter 35 minuter. Han var själv där och nosade på bollen – men lyckades inte riktigt snudda vid den.

”Jag är otroligt stolt över laget”

Inför andra halvlek gjorde Gais några förändringar och laget fortsatte att kämpa på in i det sista. 

– I andra halvlek kommer vi ut och försöker spela, någonstans så lägger vi oss inte. På så sätt är jag otroligt stolt över laget, att vi ändå visar att vi vill fortsätta spela in mot slutet. Nu förlorade vi tyvärr men det är bara att plocka upp det inför nästa match, säger Boris Lumbana.

I den 85:e minuten hade anfallaren Johan Andersson en chans att kvittera – men bollen gick strax utanför.

– Jag borde ha gjort mål där, det finns inget mer att säga om det, det borde ha varit mål helt enkelt, säger han.

Men ett tidigare obesegrat Gais deppar inte ihop allt för mycket och tar nya tag inför kommande matcher. 

– Vi vet ju att när vi lägger ner jobbet så kommer resten och jag tror att det här blir en bra väckarklocka för oss också på så sätt. Det är bara att gå tillbaka till ritbordet och fila om och vara noggrann i detaljer, säger Boris Lumbana.

Gais möter Trelleborg hemma nästa tisdag.