Derbyt: ”Lite hets inför matchen har det blivit”

Ajdin Zeljkovic.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
August Wängberg.
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Örgryte och Gais har samlat ihop samma antal poäng under säsongen. Under tisdagskvällen ställs de mot varandra i säsongens första Originalderby – och en vinst är av största vikt.

– Det är klart att det är viktigt, det känns som mer än en vanlig match, säger Ajdin Zeljkovic. 

14 inspelade poäng på 13 matcher. Det är Gais och Örgrytes facit hittills i superettan. Det placerar lagen på en tionde samt elfte plats i tabellen. 

Gais ligger inför derbyt före på bättre målskillnad. Örgrytes skyttekung Ajdin Zeljkovic vill inget mer än att gå förbi rivalen i tabellen. 

– Det är en stor match och det är klart att vi vill vinna, som med varje annan match. Dels för tabelläget men också för att det är vår största konkurrent, säger han. 

Ajdin Zeljkovic har ett förflutet i Gais och medger att en seger mot sin förra klubb hade betytt lite extra. 

– Ja, absolut. Jag har fortfarande kontakt med en del spelare och lite hets inför matchen har det blivit. Det hade varit riktigt kul att slå dem, säger han och skrattar. 

”Publiken betyder väldigt mycket”

Gais lagkapten August Wängberg är glad över att publiken återigen är på plats och han tror det kan betyda mycket för laget som hoppas få med sig alla tre poäng.

– Det ska bli riktigt kul att ha fansen tillbaka. I såna här matcher betyder de väldigt mycket för oss. Publiken kan ge den där lilla extra energin som vi kan behöva ibland, säger han och fortsätter:

– Det är en riktig sexpoängsmatch kan man säga. Så, det är klart att det varit viktigt för oss om vi vann. Det betyder alltid mycket att vinna ett derby. 

Likt Ajdin Zeljkovic har August Wängberg ett förflutet i motståndarklubben. Försvararen är fostrad i Öis, men det är ingenting som påverkar honom inför matchen. 

– Nej, det var så länge sedan jag var där nu. Det var över tio år sedan så det är inget jag tänker på. Nu är det bara fullt fokus på Gais och jag är glad över att spela för klubben, säger han. 

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN

”Det blir en överraskning på plats”

Ajdin Zeljkovic har gjort åtta mål på 13 matcher i superettan. Mot Gais hoppas han utöka målskörden. Han har dock inte bestämt sig om han ska fira mot sin gamla klubb. 

– Haha, vi får se. Det blir en överraskning på plats, säger han och skrattar. 

August Wängberg hoppas kunna bidra till att Öis skyttekung står kvar på åtta mål även efter matchen. 

Men något extra fokus på Ajdin Zeljkovic blir det inte, enligt lagkaptenen. 

– Han är i väldigt bra form, det är han. Men det känns dumt att rikta fokus mot en spelare på förhand. Vi kommer fokusera på vårt kollektiva försvarsspel och jobbar tillsammans. Gör vi det tror jag att det kommer gå bra, säger han.