Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Derby utan restriktioner – då är båda segervissa

Gais tränare Stefan Jacobsson och Öis dito Dane Ivarsson.
Foto: BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Derby på Gamla Ullevi – helt utan restriktioner.

Och två segervissa tränare.

– Mycket talar för oss, säger Gais Stefan Jacobsson.

– Vi har go form och känns fräscha, säger Örgrytes Dane Ivarsson.

6 000 biljetter sålda på förhand och ett par tusen till väntas lösa entré på matchdagen. 

För första gången på två år är det fritt fram för fotbollsälskarna att se ett derby mellan Gais och Örgryte på plats. 

– Det ska bli härligt, förhoppningsvis blir det mycket publik och det är ett revanschsuget Gais som kliver in på arenan. Och för egen del är det mitt första Göteborgsderby med publik, det ska bli häftigt, säger Gais tränare Stefan Jacobsson. 

Öis är i bra form

Örgryte är i bra form och har sjuka raka matcher utan förlust i superettan. Och Sällskapet vann derbyt i augusti med 1–0. 

– Öis är ett lag som är skickligt i sitt passningsspel, de vill äga mycket boll och är uppe ganska tidigt och pressar. Men vi har vår plan på hur vi vill möta dem och har lite motvapen, men det behåller jag för mig själv, fortsätter Jacobsson. 

Vad talar för er? 

– Vi har en helt annan balans och harmoni jämfört med det förra derbyt, i alla fall poängmässigt. Vi har hittat rätt i en del positioner och jag tycker att mycket talar för oss. Speciellt i ett hemmaderby vill vi visa att vi är ett bra lag. 

Stefan Jacobsson varnar främst för Daniel Paulson och målkungen Ajdin Zeljkovic i motståndarlaget, samt de offensiva ytterbackarna. 

– De har många luriga spelare som rör sig ganska fritt för att skapa numerära överlägen, men vi är redo för en tuff fajt och ska gå ut och göra jobbet, säger Gais tränare. 

”Är bättre nu än i våras”

Örgryte är den här gången bortalag på Gamla Ullevi, men Dane Ivarsson hoppas ändå på ett starkt publikstöd från de rödblåa supportrarna. 

– Vi känner värmen de förmedlar och det har vi gjort i de andra matcherna också. Det ska bli jättekul att spela derby, förhoppningsvis inför mycket folk. Vi ser fram emot det med tillförsikt. 

Vad ska man tänka på när man möter Gais? 

– Det spelar ingen större roll vilka som står på andra sidan, vi jobbar vidare med vårt eget spel. Det är det vi fokuserar på, inte Gais. 

Men ni tar väl ändå viss hänsyn till motståndet på onsdagskvällen? 

– Extremt lite faktiskt. Vi vill att matchen spelas på våra villkor. 

Vad talar för er? 

– Vi är ett bättre lag nu än i våras, vi sitter ihop bättre och vi känns fräscha. Vi maler på bara, säger Dane Ivarsson. 

På 22 matcher har Örgryte spelat ihop 28 poäng och ligger nia i tabellen, Gais är fem poäng bakom på elfte plats, bara en pinne ovanför kvalstrecket.