Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”De vill ner i division ett verkar det som…”

Mervan Celik.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Det har snackats länge, på fredagen kom beskedet:

Mervan Celik, 30, får inget nytt kontrakt hos Gais.

– För mig visar det att Gais inte vill upp till allsvenskan. Tvärtom. De vill ner i division 1 verkar det som, säger Celik till GP.

När Mervan Celik för snart ett år sedan återvände till Gais jublades det i klubben.

– Äntligen fick vi vår Mr X, sa Jonas Östergaard, sportsligt ansvarig i Gais.

Då kom han Celik från turkiska Fatih Karagümrük, där han varit i ett halvår efter att under sommaren 2019 ha lämnat Häcken.

Celik får nu lämna Gais.
Foto: NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN

Gais: ”Har vägt in alla aspekter”

Mervan Celik, som 2011 gjorde 14 mål för Gais i allsvenskan, gjorde fyra mål på de 23 matcher han spelade för Gais i superettan förra året.

Men det räcker alltså inte för att han ska erbjudas nytt kontrakt inför den här säsongen.

– Vi har vägt in alla aspekter som vi kan tänka oss. Det har inte varit ett lätt beslut, men ett beslut som vi har landat i. Jag har inga detaljer som jag kan gå in på. Vi har gjort vår helhetsbedömning med utgångspunkt i det uppdrag vi har, säger Jonas Östergaard till GP.

Jonas Östergaard.
Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN

Celik: ”Det gör ont”

Den tidigare publikfavoriten fick höra tidigt att det inte var säkert att Gais skulle satsa på honom, men det slutgiltiga beskedet kom alltså först under fredagen.

Celik var mycket besviken när han fick reda på vad klubbens ledning kommit fram till:

– Jag tänker på fansen, jag vet vilket band vi har. Så många meddelanden, så mycket kärlek som jag har fått från dem. Det är det som gör ont, att jag inte kan ge något tillbaka till dem. Det är bara det jag tänker på, säger han till GP.