Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Danska storklubben är ute efter Gais-succén

Aiham Ousou.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Han är utlånad från BK Häcken.

Nu gör Aiham Ousou, 21, succé hos Gais i superettan.

Samtidigt har mittbacken dragit till sig intresse från flera klubbar – däribland den danska storklubben FC Midtjylland, enligt GT:s uppgifter.

Konkurrensen på mittbackspositionen har gjort att BK Häcken har lånat ut 21-åringen två gånger. I fjol till AFC Eskilstuna och i år till Gais.

I Grönsvart har Aiham Ousou gjort bra ifrån sig.

Det är känt sedan tidigare att Häcken vill förlänga kontraktet med mittbacken – trots att hans avtal med Hisingsklubben går ut först efter nästa säsong.

– Det är klart att det är kul att klubben vill förlänga. Det betyder att de ser något bra i mig och att de tycker att jag har gjort det bra, har Ousou sagt till GP.

Men Häcken är inte den enda klubben som följer 21-åringens framfart med stort intresse. 

Aiham Ousou gör bra ifrån sig i Gais.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Ousou under en träning med BK Häcken.
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

Jagas av FC Midtjylland

Ousou, som har fem U19-landskamper på meritlistan men ännu inte debuterat för Häckens A-lag i tävlingssammanhang, har dragit ögonen till sig från flera klubbar.

Enligt GT:s uppgifter är danska FC Midtjylland och minst två allsvenska klubbar ute efter mittbacken, som har varit en av Gais bästa spelare i superettan i år.

Midtjylland ligger tvåa i danska ligan, efter Bröndby och före FC Köpenhamn, efter 31 spelade matcher. I den danska storklubben, som är hemmahörande i Herning, spelar bland andra svenske Jens Cajuste.  FC Midtjylland fick in över 270 miljoner kronor via deltagandet i Champions Leagues gruppspel i vintras och spelade 1–1 hemma mot Liverpool i december.

Gais ligger sjua i superettan efter sju omgångar. Aiham Ousou har spelat 90 minuter i samtliga matcher.