Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”En hjärnblödning – det är bedrövligt”

Varbergs Adama Fofana brottas ner av Gais Karl Bohm. Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL/TT / TT NYHETSBYRÅN
Adama Fofana fick rött kort. Foto: NICKLAS ELMRIN / BILDBYRÅN
Foto: NICKLAS ELMRIN / BILDBYRÅN

1-0 mot Gais borta – och ett stort kliv mot allsvenskan. 

Men ett rött kort höll på att ställa till det för Varbergs Bois. 

– En hjärnblödning. Det är bedrövligt, säger tränaren Joakim Persson. 

Slutminuterna i första halvlek blev händelserika. Gästande Varberg tog sig fram elegant och när Gaismålvakten Marko Johansson var överspelad skulle Robin Book bara placera in 1-0 från nära håll, men han drog bollen en bit över ribban. 

Kort därpå rök flera spelare ihop vid sidlinjen. Gais Karl Bohm och Aaron Drinan fick gult kort medan Varbergs Adama Fofana fick två gula efter varandra och visades ut. 

– Som vanligt tar vi ett rött kort mot Gais och då blir det extremt jobbigt, men det är inte mycket att protestera mot. Gaisarna är rutinerade och är där och nyper lite och går därifrån medan vår kille fortsätter. Det är inte mycket att gnälla på, säger Joakim Persson. 

Gais, med en man mer, tryckte stundtals på hårt i andra halvlek men skapade inte speciellt många klara chanser förutom August Wängbergs jätteläge (skott över). 

”Mitt viktigaste mål”

I stället kunde gästerna snyggt kontra in segermålet genom Anton Liljenbäck i minut 85. 

– Den sitter där den ska, fantastiskt skönt. Mitt överlägset viktigaste mål med vänstern. Vi kunde slå dem med två man mindre hemma och visste att vi kunde göra det igen med en man mindre. Vi är kompakta, stabila och effektiva när väl läget dyker upp i andra, säger Liljenbäck och fortsätter: 

– Jag känner bara glädje just nu. Vi spelar tidigt en lördag, ligger i toppen och är lediga resten av dagen. 

Anton Liljenbäck. Foto: NICKLAS ELMRIN / BILDBYRÅN

Vinsten innebär att Varberg tog ett stort steg mot en allsvensk plats. Med två omgångar kvar toppar laget tabellen på 53 poäng före tvåan Mjällby (53) tack vare bättre målskillnad. Trean Jönköping (48) och fyran Brage (48) har en match mindre spelad. 

”Extremt stolt”

– Det känns som att våra chanser är ganska stora. Vi ligger där vi ligger och ska se till att ta de poängen som vi behöver för att klara det. Jag har aldrig slutat tro, säger Anton Liljenbäck. 

Joakim Persson: 

– Jag är extremt stolt över killarnas moral och fighting spirit. Nu blir vi förhoppningsvis sämst fyra.