Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Talangen lämnar IFK Göteborg – klar för Öis

Här är några av dagens största sportnyheter.
Samuel Ohlsson gör samma karriärsval som storebrorsan Sebastian. Foto: BILDBYRÅN
Örgryte siktar på toppstrid kommande säsong. Foto: BILDBYRÅN
Foto: Öis hemsida.

Samuel Ohlsson, 18, väljer att lämna IFK Göteborgs akademi. 

Ungdomslandslagsmannen har skrivit på ett treårskontrakt med Örgryte. 

– Jag känner att jag vill försöka ta steget till seniorfotboll för det är där jag tror att man utvecklas som mest, säger han till klubbens hemsida. 

Redan den 4 december kunde GT berätta att Samuel Ohlsson, som spelat i IFK Göteborg sedan barnsben, hade fått ett kontraktsförslag från Öis. 

Blåvitt erbjöd vänsterbacken/mittbacken ett förlängt U-kontrakt, visserligen med avsevärt bättre villkor, medan Örgryte ville ha in honom i A-truppen direkt. 

– Det känns riktigt bra. Jag är väldigt nöjd att få vara här och få den här möjligheten i en stor klubb som jag har en relation till efter Sebbes (brorsan Sebastian Ohlsson) tid här. Det är en klubb som betyder mycket för mig. Jag känner att jag vill försöka ta steget till seniorfotboll för det är där jag tror att man utvecklas som mest, säger han och fortsätter: 

– Jag har spelat mycket U19-fotboll och det är dags att testa en högre nivå. Igor (Krulj, sportchefen) och Keith (Millen, tränaren) känns väldigt spännande och det känns som att det är något bra på gång, jag tror absolut att det kan bli en bra säsong. 

31 landskamper för Sverige

Därmed går alltså Samuel Ohlsson i sin storebrors fotspår. Sebastian Ohlsson fattade samma beslut, utvecklades mycket i Örgryte, flyttade tillbaka till Blåvitt och blev sedan lagkapten. Numera spelar han i tyska St Pauli i andraligan. 

Samuel Ohlsson har gjort 31 ungdomslandskamper och är uttagen till U20-landslagets läger på Cypern i januari. 

Öis sportchef Igor Krulj: 

– Vi är väldigt glada att vi lyckats knyta Samuel på ett längre avtal då det är en spelare som är bra skolad och har en väldigt stor potential. Vi hoppas att vi kan lyfta Samuel i vår verksamhet och göra honom till en stark spelare som påverkar Öis Fotboll sportsligt på ett positivt sätt.

Jonas Olsson är akademichef i IFK Göteborg och kommenterar övergången så här: 

– Vi har självklart respekt för Samuels beslut. Vi hade gärna sett att han fortsatte hos oss i IFK Göteborg. Det är bara att önska honom lycka till. Öis får en ambitiös och duktig fotbollsspelare.