William Atashkadeh lämnar Öis. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅNWilliam Atashkadeh lämnar Öis. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
William Atashkadeh lämnar Öis. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅNFoto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
 Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Öis leder superettan. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅNÖis leder superettan. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Öis leder superettan. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Bryter med anfallaren – efter succéstarten

Publicerad

GÖTEBORG. Öis går som tåget i superettan.

Nu väljer klubben att bryta med anfallaren William Atashkadeh, 26.

– Jag vill tacka Öis för alla år jag har haft i klubben, säger Atashkadeh.

William Atashkadeh.Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN

Örgryte förlängde i våras kontraktet med William Atashkadeh – trots att han inte var återställd från den knäskada som han ådrog sig i slutet av förra säsongen.

Det nya avtalet sträckte sig över sommaren.

Men nu väljer Öis och Atashkadeh att gå skilda vägar.

”Efter noga övervägande gör ÖIS Fotboll den bedömningen att William inte kommer kunna tillföra det som föreningen förväntar sig utifrån ett sportsligt perspektiv under denna säsong. Beslut har därför tagits att använda den option som fanns att säga upp avtalet per den sista maj senast den 15:e samma månad”, skriver klubben i ett pressmeddelande.

”Jag beklagar”

Öis chefsscout Kent Carlzon är den som skött den mesta av kontakten med Atashkadeh. Han förklarar läget:

– Vi har haft ständig kontakt sedan skadan. Jag har följt William under hans rehabtid och beklagar att den tar längre tid än vad vi hade hoppats på. Jag är tacksam över att William förstår vår situation. Att vi med vår ekonomi måste prioritera spelare som är aktuella för spel för oss till sommaren och hösten. Jag och hela Öis Fotboll önskar honom ett jättestort lycka till.

”Stödet har betytt mycket”

Totalt gjorde William Atashkadeh 34 mål på 71 matcher under sina tre säsonger i Örgryte.

– Jag vill tacka Öis för alla år jag har haft i klubben. Alla supportrar som har stöttat trots att det har varit mycket upp- och nedgångar, stödet har alltid betytt mycket. Jag vill även tacka Öis för att de fanns där för mig och hjälpte mig med rehaben. Jag önska grabbarna och hela föreningen stort lycka till i framtiden, säger han i pressmeddelandet.

Öis toppar superettan med 19 poäng på sju matcher.

Relaterade ämnen
Hector Junelind
Hector Junelind

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag