Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bara en poäng för Gais mot jumbon

August Wängberg.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Gais kryssade mot Ljungskile.Foto: FREDRIK AREMYR / BILDBYRÅN

Gais kom undan med en poäng med nöd och näppe i bottenmötet mot Ljungskile – efter en straffmiss från Ljungskile.

Mervan Celik blev målskytt för Gais med ett mål direkt från hörna.

– Det är ett underbetyg till hela laget. Men vi jobbar på som fan, säger August Wängberg.

Bottenmöte på Gamla Ullevi där både Gais och Ljungskile är i stort behov av poäng, och det syntes på närkamperna. Efter en händelsefattig inledning på den första halvleken kom även målchanserna.

Ljungskile satte press på Gais-försvaret och det var också gästerna som tog ledningen. Adam Rosen nådde högst upp på en hörna och nickade ner bollen till Jesper Westermark som skickade in bollen i öppet mål.

Gais hade svårt att komma igenom Ljungskiles kompakta försvar och har hela säsongen haft problem med målskyttet. Men det dröjde inte länge innan Gais hittade en kvittering – och det var ingen slump att målet kom på en hörna.

Det var Mervan Celik som skickade in bollen i mål direkt från hörnan, efter en kommunikationsmiss i Ljungskile.

Gais hittade sina målchanser

Gais hade fortsatt problem att skapa målchanser i den andra halvleken, men det var tydligt att Gais försökte komma runt på kanterna. Och så småningom började Gais hitta sina målchanser.

– Det börjar se bättre ut. Vi tar steg varje vecka och vi behöver bli mer samspelta, men vi jobbar på det. Men det går inte att undvika det alla ser, vi skapar inga farliga målchanser. Det är ett underbetyg till hela laget, säger August Wängberg.

August Wängberg kom fram på sin högra kant och skickade in ett stenhårt inlägg längs marken som inte hittade några Gais-fötter.

Med en kvart kvar hittade Nikola Ladan in till Mervan Celik från den högra kanten, men Celik fick ingen kraft på nicken som enkelt plockades av målvakten.

I den 83:e minuten såg det ut som att Gais skulle åka på en kalldusch. Inhoppande Paulo Marcelo rev ner Niklas Olsson, ännu en tidigare Gais-spelare, men straffskytten Isaac Boye sköt i målramen.

”Vändningen kommer”

Gais fick även en möjlighet att avgöra matchen. Richard Yarsuvat lurade ut målvakten från målområdet och slog in ett inlägg till en rusande Mervan Celik som inte nådde bollen.

Men det blev inga fler mål och matchen slutade 1-1 – Gais fjärde raka match utan vinst.

– Att vändningen kommer, det vet jag. Det är jag inte orolig över. Vi har full tro på det vi gör och vi har skickliga spelare i laget. Vi är alla medvetna om situationen, vår tabellposition och att vi har gjort minst mål i allsvenskan, men alla känner att det kommer släppa, säger August Wängberg och fortsätter:

– Men vi har inte marginalerna på vår sida just nu. Men samtidigt är det något man förtjänar och då får vi jobba hårdare för att få marginalerna på vår sida.