Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

’Balkansatsningen’ i Gais: ”Tänkte inte på det sättet”

Gais tränare Bosko Orovic. Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Marko Johansson har tidigare varit målvakt i Trelleborg och Malmö FF. I år kommer han stå mellan stolparna i Gais. Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Bosko Orovic jobbar stenhårt på att 2019 års upplaga av Gais ska bli bättre än fjolårets. 

Inför säsongen har han stärkt upp truppen med ett flertal Balkanklingande namn. 

Målet är att nå 36 poäng så snabbt som möjligt trots de ekonomiska utmaningarna.

– Det går inte att undvika att ekonomin är så dålig. Vi får hålla oss till det vi har och försöka hålla fokus borta från det, säger han. 

Milos Andelkovic, Predrag Randelovic, Nikola Asceric och Marko Johansson. Med flera nyförvärv med rötter i Balkan – och flera i truppen sedan tidigare – kan det se ut som att Gais tränare och sportchef gjort en egen satsning inför säsongen 2019. 

Något som han dock dementerar.

– Det beror lite på hur man ser det. Jag tänkte inte på det på det sättet med nyförvärven. Dessutom har vi fortfarande fler svenskar än spelare från Balkan i laget, säger han. 

”Ekonomin är så dålig” 

Gais försäsong har varit en blandning av toppar och dalar, enligt Bosko Orovic. Men han är inte orolig inför säsongspremiären utan menar på att det varit som det ska vara under en normal försäsong. 

– Jag tycker att vi har en helt okej trupp nu och nyförvärven kommer sakta men säkert in mer och mer i laget, säger han. 

Vad är Gais mål för säsongen? 

– Målet är att ta 36 poäng så snabbt som möjligt och sedan ta det därifrån. 

Vilka kommer bli Gais största utmaningar? 

– Allt sportsligt är relaterat till ekonomin. Det går inte att undvika att ekonomin är så dålig. Vi får hålla oss till det vi har och försöka hålla fokus borta från det och i stället utveckla spelet.