Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Avgjorde premiären – tvingades kliva av

Daniel Sterner, till höger, firar sitt mål tillsammans med Adnan Maric.
Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN

Daniel Sterner, 24, sköt Gais till årets första seger.

Men en stund senare tvingades han kliva av planen.

Ovanan vid naturgräs gjorde sig påmind. 

– Jag är gräsallergiker. Jag fick en allergichock och kunde inte spela vidare, säger målskytten.

Daniel Sterner har öst in mål för Gais på försäsongen. Naturligtvis blev det mål direkt i premiären av superettan för killen från Upplands-Väsby.

Men han var långt ifrån säker på att det var mål när nicken på Johan Anderssons frispark landade bakom Falkenbergs mållinje. 

– När jag såg att deras nia skulle bevaka mig bestämde jag mig för att satsa för fullt. Dom missade mig helt. Men jag blev så fri, jag tänkte att det kunde ha varit offside. Men när jag såg målet efteråt såg att jag verkligen var rätt, säger han.

”Det fick bli en nick”

Daniel Sterner gjorde sitt första mål för Gais när han avgjorde cupmatchen mot Halmstad med en bicycleta som direkt hamnade under rubriken ”ett av årets snyggaste mål”.

När får vi se en bicycleta i superettan?

– Jag kunde ha valt det den här gången också, bollen kom i rätt höjd, ha-ha. Men det fick bli en nick, svarar Daniel Sterner.

Det pratas alltid om hur viktigt det är för anfallare att göra mål. Hur viktigt är det för dig att du gjorde direkt i debuten i superettan?

– Det här målet känns viktigare för laget, att vi tog tre poäng. Jag har fått sådan uppbackning från klubben att jag vet att målen kommer. Men det är klart att det är skönt att spräcka nollan direkt, säger Daniel Sterner.

Klev av efter allergichock

Med en kvart kvar av ordinarie tid blev Sterner liggande på gräset. Det var naturligt att tro att det berodde på smällen han fick vid en närkamp några sekunder tidigare.

– Det var mitt sätt att säga att nu måste jag gå av. Då hade jag haft svårt att andas en stund. Jag är gräsallergiker, fick en allergichock, säger han.

Har det att göra med att ni i stort sett bara spelat på konstgräs före premiären?

– Ja, så är det nog. Vi har kanske sammanlagt varit på naturgräs 40 minuter innan vi mötte Falkenberg. Och jag har inte behövt tänka på att ta medicin, säger han.

Med hjälp av medicin i en inhalator blev han snabbt bättre och kunde från andra sidan sidlinjen konstatera att lagkompisarna klarade av ex-allsvenskarnas forcering och fixa de tre poängen.

Segern mot Falkenberg i premiären ger återigen hopp till Gais-supportrarna om en bättre framtid.

– Supportarna förväntar sig nog snyggare och bättre spel. Men huvudsaken den här gången var att visa att vi kan kämpa och vinna grismatcher också, säger Daniel Sterner.