Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Anmäler Hammarby: ”Det är inte fair play”

Foto: NICKLAS ELMRIN / BILDBYRÅN
Foto: NILS PETTER NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Det har tagit sin tid, men nu lämnar superettanklubben Örgryte in en anmälan till Svenska fotbollförbundet mot allsvenska Hammarby.

Detta för att reda ut om Gustav Ludwigsons övergång från Örgryte till Hammarby gått rätt till.

– Vi vill bara testa regelverket och framförallt markera litegrann, säger Öis-ordföranden Joacim Nordh till Göteborgs-Posten.

Örgryte: ”Det är inte fair play”

Örgryte misstänker att Hammarby tagit kontakt med Ludwigson innan klubbarna var överens, vilket skulle kunna bryta mot fotbollförbundets övergångsregler.

– Så som vi uppfattar hela situationen så är det inte fair play. Det är det vi vill utmana. Vi vill att de (förbundet) tittar på det här och utreder hur det här förfarandet har gått till. Sedan får vi se vad de svarar – och hur vi agerar på det, säger Nordh.

Redan för en månad sedan bestämde sig Örgryte för att anmäla Hammarby. Ludwigson börjar inte spela för Hammarby förrän nästa säsong.