Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Ångestladdade matcher – men vi är inte ensamma”

Degerfors Victor Edvardsen jublar efter segern.
Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN
Stefan Jacobsson.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Gais pressade tabellettan Degerfors borta, men fick åka hem utan poäng. 

– Vi har allt i egna händer och kan med tillförsikt se fram emot de sista omgångarna, säger tränaren Stefan Jacobsson. 

Då Jönköping också vann får Degerfors vänta på att fira avancemanget till allsvenskan, men enligt Stefan Jacobsson – som tränade Degerfors i fjol – är det inget snack och han har redan gratulerat dem. 

– De kommer ju att greja det. Jag tycker att vi står upp bra mot en ganska suverän serieledare. En hedersam förlust. Man måste klara av att se positiva saker även när man förlorar. Vi lyckades ganska väl med att bromsa deras fart, men jag är mindre nöjd med hur vi löser deras hörnor, säger Gaiscoachen. 

Adam Carlén gjorde 1-0 redan efter sex minuter, Adnan Maric kvitterade dryga kvarten senare, men precis före pausvilan nickade Gustav Granath in segermålet. 

Nära kvittering: ”Fem centimeter utanför”

– Med 30 sekunder kvar... vi hade ju behövt oavgjort i halvtid. Andra halvlek är väldigt väl genomförd från vår sida och vi försöker med allt vi kan. Vi hade ju en boll fem centimeter utanför stolpen i matchminut 70, säger Stefan Jacobsson. 

Gais är indraget i bottenstriden, men har ändå några poäng tillgodo. 

– Vi behöver inte förlita oss på att lag ska förlora, vi kan och ska klara det själva. Det är ångestladdade matcher kvar, men det är vi inte ensamma om att ha. Och det finns goda intentioner i vårt sätt att jobba. Samtidigt ska vi vara glada att vi ligger där vi ligger med tanke på hur det såg ut efter halva säsongen, säger Jacobsson.