Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Oväntade målskytten: ”Bidragit med energi”

Stort jubel i Gaislägret.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Adnan Maric.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Andra raka segern för Gais och snabb revansch på Gif Sundsvall. 

Och en oväntad måltjuv. 

– Han tappar ju bollen så det var bara att peta in den, säger Adnan Maric, 23.  

Lagen möttes den 15 augusti och då vann Sundsvall hemma med klara 3-0. Men Gais börjar få ordning på saker och ting, även om gästernas Dennis Olsson prickade in ledningsbollen redan efter nio minuter på Gamla Ullevi. 

Richard Yarsuvat kvitterade innan nyförvärvet från BK Häcken, Adnan Maric, en stund efter paus högg på en slarvig retur från Sundsvallskeepern Andreas Andersson och stötte in 2-1. 

– Det känns skit, så enkelt är det. Vi är inne i en dålig period och behöver komma ihop som grupp. Personligen känns det inte bra när jag tappar bollen och de petar in den. Det är för dåligt, säger Andersson i Dplay.

”Man är ju en vinnarskalle”

Adnan Maric var på bättre humör. 

– Jag är glad, det är man alltid efter tre poäng. Men det var inget jättespeciellt mål. Det var bara att peta in den. Man blir frustrerad när sådant händer åt andra hållet, men nu var det vår tur att ha lite tur även om vi förtjänade det, säger mittfältaren. 

När gjorde du mål senast? 

– Bra fråga. Jag har ju inte spelat så mycket, men det måste ha varit förrförra säsongen i Swansea med deras U23-lag. 

Med knappa halvtimmen kvar prickade Julius Lindberg in 3-1 och Gais tog sin andra raka seger och får lite andrum i botten av tabellen. 

”Ska inte snacka för mycket” 

– Vi ska inte snacka för mycket efter två vinster, vi måste ha fötterna på jorden, men man kan definitivt se en förbättring. Vi har fått ihop både gruppen och spelet på ett bra sätt. Vi är på god väg. Men det är fortsatt hårt jobb och fokus på gäller. 

Vad har du själv bidragit med? 

– Också en svår fråga. Men kanske energi och lite positivitet. Jag lärde mig mycket i Häcken, men det är klart att det betyder mycket mer att få vara delaktig på det här sättet.