Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Allsvenska drömmen över – efter det mållösa derbyt

Foto: ADAM IHSE / TT
Foto: ADAM IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅN

GÖTEBORG. Ingen förlorade – ändå två förlorare. 

Gais och Örgryte spelade 0-0 på Gamla Ullevi i ett intensivt derby inför 8 493 åskådare. 

Ett resultat som innebär att Öis med största sannolikhet kan glömma allsvenskan. 

Gais spelade enkelt från start. Få tillslag, långa bollar bakom Örgrytes backlinje och inte sällan anföll hemmalaget på högerkanten. 

Patrik Ingelstens gäng radade upp chanser, den bästa hade Karl Bohm från nära håll tidigt i matchen, men han missade bollen helt. 

Örgryte hade stora problem med Gais intensiva presspel och skapade få lägen, men laget höll i alla fall tätt bakåt, dock mycket tack vare Gais oförmåga att sparka in bollen bakom Fredrik Andersson. 

När domaren Granit Maqedonci blåste för pausvila applåderade den grönsvarta delen av publiken, medan gästernas klack tydligt visade sitt missnöje med Öis prestation. 

Tempot mattades i andra halvlek och Örgryte fick stundtals mer att säga till om. Gustav Ludwigson hade ett bra läge, men skottet täcktes av mittbacken Carl Nyström. 

Åt andra hållet fick Marcus Bergholtz en skaplig möjlighet, träffen med västerfoten blev dock allt annat än bra. 

Med drygt tio minuter kvar tog sig Calle Wede fram fint centralt och avlossade ett lågt skott, men det räddade Gaiskeepern Marko Johansson, som fick mer att göra i slutet. 

Kort därpå stormade Gustav Ludwigson fram, men Johansson nådde bollen först. 

Örgryte tryckte på i slutet, men derbyt slutade mållöst. 

Resultatet innebär att Örgrytes chanser att nå en kvalplats till allsvenskan nu är minimala. Med en match mer spelad är avståndet upp till trean Mjällby fem poäng. Fyran Brage är fyra poäng före. Öis har fem matcher kvar att spela. 

Och Gais hade mått bra av tre poäng i jakten på nytt kontrakt. Men laget har i alla fall två poäng tillgodo ner till kvalstrecket.