Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Alexander Bernhardsson befaras ha brutit käken

Här försvinner allsvenska chansen – för båda lagen
Alexander Bernhardsson tvingades lämna planen tidigt. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Alexander Bernhardsson, 21, befaras ha brutit överkäken. 

Öistalangen fick åka direkt till akuten. 

– Han har också en lossning av tänderna i underkäken, säger läkaren Lasse Petersson. 

I tredje minuten anföll Öis på högerkanten när olyckan inträffade. Bernhardsson hade hög fart när han utmanade Degerfors Christoffer Viktorsson, men den senare täckte ut både boll och motståndare över kortlinjen. 

Bernhardsson stöp i backen och slog kraftfullt i hakan. Wiktorsson klappade om Örgrytespelaren och bad efter slutsignalen om öisarens telefonnummer för att kolla hur det gick med honom. 

Bernhardsson fick åka direkt till akuten. 

– Han ska röntgas och man kan befara att själva ramen uppe på käken har gått av och han har en lossning av tänderna i nedre käken. Det blödde rätt bra. Men jag vet inte hur allvarligt det är förrän vi har fakta på bordet. Men det är alltid besvärligt när man kan inte kan bita ihop, säger Örgrytes läkare Lasse Petersson och fortsätter: 

”Kan bli nervskador”

– Han landade på hakan och fick en kompression upp i ansiktet och då bröts överkäken. Det kan bli nervskador och allting. Han hade väldigt ont och var omtumlad och orolig. 

Enligt Lasse Petersson blir Alexander Bernhardsson borta över jul och nyår, men han ska inte riskera några bestående men. 

– Inte om man opererar ganska tätt inpå skadan för då går det att korrigera och fixera det, säger Petersson. 

I minut 19 tog gästerna ledningen efter en hörna. Erik Björndahl mötte bollen med pannan och nickade mot mål, Öisbacken Filip Almström Täthi såg först ut att ha räddat på mållinjen, men domarteamet bedömde att bollen var inne. 

Straff på stopptid

På stopptid fick Öis säsongens första (!) straff efter en handssituation. En straff som David Engström säkert rullade i mål. 

Mötet på Gamla Ullevi mellan Örgryte och Degerfors slutade 1-1.