Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Albin Skoglund lämnar Utsikten – klar för LSK

Här är några av dagens största sportnyheter.
Albin Skoglund gjorde en stark säsong i Utsikten. Foto: BILDBYRÅN
Albin Skoglund i Öis tröja. Foto: BILDBYRÅN

Den förre BK Häcken-talangen Albin Skoglund, 22, är på väg att byta klubb igen. 

Enligt GT:s uppgifter är han nära det nyblivna superettanlaget Ljungskile SK. 

– Jag vet inte alls vad det blir, men hoppas att något blir klart inom kort, säger anfallaren. 

Tuvekillen är fotbollsutbildad i BK Häcken men lyckades inte slå sig in i A-laget på allvar. Han fick nöja sig med ett par framträdanden i allsvenskan innan karriären 2017 gick vidare i Örgryte. Sedan dess har han hunnit med spel i både Varberg och Oddevold innan han 2019 hamnade i Utsikten. 

Och i den sistnämnda division 1-klubben gick det bra. Den släpande anfallaren bidrog med sju mål och var en av lagets bästa spelare i fjol. 

– Jag är nöjd med säsongen. Det är nog min jämnaste på seniornivå, säger Albin Skoglund. 

”Diskuterar fram och tillbaka” 

Men nu har kontraktet gått ut och någon fortsättning i den hårdsatsande klubben blir det inte, enligt GT:s uppgifter. 

– Vi diskuterar fortfarande fram och tillbaka, men har inte kommit fram till något. Jag väntar och ser vad som händer. Man vill hamna någonstans där man får spela, jag vet inte till hundra procent vad det blir ännu, säger 22-åringen som fyller 23 den 1 februari. 

Du har bytt klubb många gånger. Hur kommer det sig? 

– Bra fråga, men det har väl inte stämt där man varit kanske. 

Enligt GT:s uppgifter är det mer eller mindre klart att Albin Skoglund skriver på för det nyblivna superettanlaget Ljungskile SK. Om inget oförutsett inträffar väntas övergången bli officiell inom kort. 

– Jag har tyvärr inga kommentarer om det. Som sagt, jag vet inte alls vad det blir ännu men jag hoppas att något blir klart inom kort. Jag försöker hålla i gång och träna på egen hand så länge, säger Skoglund, som tidigare hyllats stort av Varbergs tränare Joakim Persson: 

Hyllades av Joakim Persson 

– Han har otroliga spetsegenskaper. Det finns detaljer i hans sätt att spela som är väldigt intressanta. Enligt mig är Albin en av svensk fotbolls fem bästa avslutare. När vi har övningar och sånt på träningarna är han helt otrolig. Det är bara Robin Simovic, av spelarna jag har haft, som är något liknande, sa han till GP 2018. 

Joakim Persson betonade dock att det fanns förbättringspotential. 

– Han behöver inte skapa alla målchanser själv. Det handlar om att få ihop helheten för Albins del. Det finns så klart en anledning till att han inte blev kvar i Öis eller Häcken.

UPPDATERING: Under fredagskvällen bekräftades GT:s uppgifter. Ljungskile meddelade att Albin Skoglund skrivit på ett kontrakt över 2020. 

– Det känns jättebra att allt är klart! Känner en del av spelarna sedan innan och fick en väldigt bra känsla när jag pratade med Jörgen. Jag känner även att det är en fin och bra klubb att vara i. Jag är glad och ser verkligen fram emot att dra i gång säsongen, säger han till klubbens hemsida.