Viktor Lundberg firar sitt 2–0-mål med Kari Arkivuo, Nasiru Mohammed och Crespo Kamara. Foto: ADAM IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅN
Viktor Lundberg firar sitt 2–0-mål med Kari Arkivuo, Nasiru Mohammed och Crespo Kamara. Foto: ADAM IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅN

Succé direkt i första matchen från start

Publicerad

GÖTEBORG. Första matchen från start i Häcken. 

Och succé direkt för Viktor Lundberg, 27.

Ett mål och två målgivande passningar blev hans facit när Häcken slog Dalkurd med 3–0.

– Skönt att få med sig en massa poäng direkt i första matchen, säger nyförvärv.

Viktor Lundberg gjorde stor succé på försäsongen, men sedan kom framgången av sig för spelaren som plockades från portugisiska Maritimo till den här säsongen.

Sjukdomar satte tillfälligt stopp för hans nystartade karriär i Häcken.

– Jag flyttade hem från Portugal och hade oflyt med sjukdomar, drog på mig allt på en gång. Det blev en del gliringar från dom andra spelarna. Men nu är jag frisk, säger Lundberg.

Fick platsen efter utvisningen

Att han skulle få starta mot Dalkurd avgjordes förmodligen i måndags när Häcken föll borta mot Brommapojkarna med 0–2.

När Dalaho Irandust drog på sig sitt andra gula och blev utvisad och avstängd öppnades den centrala, offensiva mittfältsplatsen för Viktor Lundberg.

– Lite så var det. Med tanke på hur tungt det var senast var det starkt av laget att komma tillbaka på det här sättet, säger han.

Inget misstag ensam med målvakten

Från positionen lite bakom den centrale anfallaren var Lundberg i högsta grad inblandad i Häckens första mål på tilläggstid i första halvlek.

– Det blev någon form av motlägg, sedan fick jag fram bollen till Crespo som snyggt drog in den, säger han.

Det andra målet, fem minuter in på andra halvlek, gjorde han själv.

– Jag sprang i position i straffområdet. Jag visste inte om Erik Friberg såg mig, men det gjorde han. Hans passning var fantastisk, säger Viktor som ensam med Abdulaziz Demircan inte gjorde något misstag.

Han lämnade Sverige 2013

Vid det tredje målet släppte han bollen på en högt skrikande Karl Bohm, som hängde bollen i nättaket.

– Det är kul att vara involverad i så mycket, säger Viktor Lundberg.

3–0 är ju en klar seger, men Dalkurd var ingalunda ofarligt.

– Det finns många bra lag i allsvenskan nu. Lag som gärna håller bollen och har ett eget spel. Dalkurd är ett sådant, säger han.

Viktor Lundberg lämnade Sverige 2013 när han bytte AIK mot danska Randers, för att avsluta utlandstrippen i Portugal förra året.

– Det har hänt mycket på de här fem åren. Både med allsvenskan och mig själv. Jag är äldre, lite smartare och har vuxit som människa, säger Häcken-spelaren.

Relaterade ämnen
Stefan Nilsson
Stefan Nilsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag