Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stefan Rehn: ”Har inte pratat med Öis”

Här är några av dagens största sportnyheter.
Stefan Rehn vill jobba på så hög nivå som möjligt. Foto: BILDBYRÅN

Stefan Rehn, 53, pratar med Utsikten men har ännu inte skrivit på för 2020. 

Samtidigt avfärdar han uppgifter om Örgryte.

– Det är väl alltid roligt att jobba så högt upp som möjligt, men jag har inte pratat med Öis, säger tränarprofilen. 

Stefan Rehn, som tidigare coachat Djurgården (assisterande), IFK Göteborg, Jitex och Göteborg FC, tog över Utsikten i maj 2018. I år ledde han laget – med hela 17 nyförvärv – till en tredjeplats i division 1. 

Men ännu är en kontraktsförlängning inte i hamn. 

– Vi har inte skrivit några papper eller så, men vi pratar i positiva termer. Det är så långt vi har kommit, säger den gamle mittfältaren, som hoppade in i VM-semifinalen mot Brasilien 1994. 

Enligt GT:s uppgifter har Stefan Rehn velat avvakta med att skriva nytt avtal för att se om det finns intresse från någon klubb i allsvenskan eller superettan. Det gäller inte minst både Gais och Örgryte som under en tid letat ny tränare. 

Stefan Rehn, Utsikten. Foto: BILDBYRÅN

Inga konkreta bud

Gais gjorde nyligen klart med Stefan Jacobsson från Degerfors, men Örgryte har ännu inte presenterat någon ersättare till Thomas Askebrand som är klar för Västerås SK. 

– Jag fick den här frågan från Fotbollskanalen tidigare i dag också, men nej, jag har inte pratat med Öis, säger Stefan Rehn och fortsätter: 

– Jag trivs med fotbollen, det gör jag. Klart att det alltid är roligt att jobba så högt upp som möjligt. Samtidigt har jag trivts bra i Utsikten. 

Rehn var en gigant i Blåvitts lag på 90-talet. Foto: BILDBYRÅN

Har du några andra bud att ta ställning till?

– Nej, det har jag inte.  

Utsikten ser över sin trupp inför 2020 och fortfarande finns det många frågetecken, men klart är att skyttekungen Amar Muhsin har skrivit på för Jönköpings Södra och att Joakim Olausson spelar i nyblivna superettanlaget Ljungskile nästa säsong. 

Värvar från IFK Göteborg

På plussidan finns Erik Gunnarsson från IFK Göteborg, som under året varit utlånad till just ”Kiken”. 

– Han skrev på ett tvåårskontrakt med oss häromdagen. Sedan förhandlar vi med Andreas Öhman (också från Blåvitt) och det känns positivt. I övrigt hoppas vi få behålla de flesta. Vi har en bra verksamhet och det går framåt. Vi har många unga spelare med framtiden för sig, säger Stefan Rehn.