Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Spelar som på Hyséns och Strömbergs tid nu”

Ståle Solbakken.Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Roland Nilsson.Foto: ADAM IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN

Efter en något oväntad förlust senast mot Odense i ligaspelet är nu FC Köpenhamn i Göteborg för att revanschera sig snabbast möjligt. 

På presskonferensen inför Europa League-kvalet mot Blåvitt var Ståle Solbakken tydlig med vilket motstånd han förväntar sig. 

– De spelar rakare nu, precis som på Hyséns och Strömbergs tid, säger norrmannen. 

 

Se IFK Göteborg-FC Köpenhamn i Europa League i kväll exklusivt på SportExpressen Play. Sändningen börjar 17.00, avspark 18.00! 

IFK Göteborg kommer med vind i seglen och högt självförtroende efter 3-0–segern mot Falkenberg.

FCK förlorade mot Odense efter en minst sagt tveksam insats, vilket fick Ståle Solbakken att agera redan i halvtid när han bytte ut tre spelare. 

– Jag fick inte byta elva, förklarar norrmannen när han får frågan på presskonferensen inför mötet med Blåvitt och fortsätter resonera kring vilket motstånd han förväntar sig:  

– Blåvitt spelar rakare med Rolle (Nilsson) nu än vad de gjort tidigare, en mer klassisk IFK–fotboll som på Glenn Hyséns och Glenn Strömbergs tid när man spelade mycket i längdriktningen. Så kommer de också till den här matchen med en bra känsla efter segern mot Falkenberg. 

”Ett helt annat läge nu”

Solbakken förväntar sig också ett avslappnat IFK Göteborg som kommer att spela utan press. 

– Vi har studerat Blåvitts senaste match – det är alldeles säkert både lättade och har boostat sitt självförtroende efter den segern. Mentalt är de i ett helt annat läge än vad de var förra veckan. Vi har spelat en match, där det inte gick så bra, så vi måste definitivt göra det bättre i morgon.

Karl–Johan Johnsson, målvakt i FC Köpenhamn och tvåa i landslaget bakom Robin Olsen:

– En svår match, vi hoppas på ett bra resultat och att vi så klart går vidare. Första känslan efter lottningen var att vi hade fått det tuffaste möjliga motståndet, men självklart är det kul att få komma hem och spela i Sverige, säger han och ger sin syn på att mötet avgörs i en enkelmatch:

– Kanske hade varit bättre med två matcher, men det är svårt att säga. Nu får vi göra det bästa av det.  

Vem eller vilka ser du som största hoten offensivt?

– Som det har sett ut nu så har Farnerud spelat på topp bredvid Wernbloom, men Pontus är mer en uppspelspunkt och Farnerud ett offensivt hot om man ser det så, säger Karl-Johan Johnsson.

 

Se IFK Göteborg-FC Köpenhamn i Europa League i kväll exklusivt på SportExpressen Play. Sändningen börjar 17.00, avspark 18.00!