Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Smedberg Dalence klar för Utsiktens BK

Martin Smedberg Dalence lämnade Blåvitt 2017. Foto: BILDBYRÅN
Sponsorn Benjamin von Jahf, Martin Smedberg Dalence och sportchefen Bosko Orovic. Foto: Utsiktens hemsida

I Sverige är det bara Ljungskile som är aktuellt, hette det. 

Men nu har Martin Smedberg Dalence, 35, skrivit på för Utsikten – som spelande tränare. 

– Klubben har något bra på gång, säger han. 

Division 1-klubben – som har ett kaxigt mål att nå allsvenskan inom fem år – fortsätter att rusta. Sedan tidigare har man värvat Karl Bohm och Alexander Angelin från Gais samt anställt Gais sparkade tränare Bosko Orovic som sportchef. 

Under fredagskvällen blev det klart att välmeriterade Martin Smedberg Dalence har kontrakterats för de tre kommande säsongerna. 

– Det var fler klubbar inblandade men Utsikten kändes rätt. Klubben har något bra på gång, säger han till Utsiktens hemsida. 

Den förre Blåvittspelaren ska också vara assisterande tränare. 

– Först och främst är jag spelare. Men jag ser en framtid som tränare och det blir en bra erfarenhet att få börja här och få se det lite från andra sidan som ledare. 

Orovic: Har fått in en pappa 

På måndag gör han sin första träning med sina nya lagkamrater. 

– Självklart hade jag inte kommit hit om det inte fanns förutsättningar att ta det här laget till superettan, fortsätter 35-åringen. 

– Sportchefen Bosko Orovic: 

– Vi har fått in en naturlig ledare, en pappa, för vår unga trupp. Dessutom en meriterad sådan. Han kommer att tillföra inte bara trygghet utan det är även en skicklig spelare med erkänt bra högerfot som kommer hjälper oss både i speluppbyggnad och med att göra poäng. 

Det har stormat kring Utsikten den senaste tiden. Tränaren Stefan Rehn hoppade nyligen av efter samarbetsproblem med storsponsorn och delägaren Benjamin von Jahf. Klubben letar efter en ny huvudtränare. 

”Det har jag varit öppen med”

Martin Smedberg Dalence har två år i bolivianska ligan bakom sig, först i Bolivar och sedan Always Ready. Han har nyligen blivit pappa för andra gången och familjen bestämde sig för att flytta hemåt. 

– Om det blir Sverige så är det Ljungskile som gäller för min del. Det är också något som jag har sagt till dem och varit öppen med. Ljungskile är ändå nära hemmet och familjen i Göteborg. Men då ska man komma fram till något konkret också, sa han till Bohusläningen i början av januari. 

I stället för alltså valet på den hårdsatsande klubben i västra Göteborg. 

GT har sökt Martin Smedberg Dalence för en kommentar.