Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Salomonsson: ”Det är min sista chans”

Emil Salomonsson kan vara på väg bort från IFK Göteborg, vilket GT tidigare rapporterat om. Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Emil Salomonsson kan vara på väg att lämna IFK Göteborg, vilket GT tidigare rapporterat om. 

Nu berättar huvudpersonen själv om sin ovissa framtid. 

– Det är ju min sista chans lite, säger Salomonsson till GT.

IFK Göteborg har tappat flera nyckelspelare under sommaren i form av Gustav Engvall, Pontus Dahlberg och lagkaptenen Sebastian Eriksson. 

Mittfältskuggen Mix Diskeruds framtid är dessutom skriven i stjärnorna och det är osäkert om han blir kvar i Göteborg under hösten. 

Där utöver har GT tidigare rapporterat om att IFK Göteborgs sportsliga ledning räknar med att tappa högeryttern Emil Salomonsson under sommaren. 

Enligt vad GT erfar finns det intresse för den landslagsmeriterade högerbacken vars kontrakt går ut efter säsongen.

Kan lämna gratis efter säsongen

Om Blåvitt vill ha betalt för 29-åringen måste klubben därför sälja honom i sommarens transferfönster. Vid en flytt efter säsongen lämnar han utan övergångssumma.

– Vi för diskussioner om hur framtiden ska se ut, sa Blåvitts sportchef Mats Gren då

Nu berättar Emil Salomonsson själv för första gången om den ovissa framtiden. 

– Jag vet faktiskt inte vad som kommer hända. Jag lever väldigt mycket i nuet och trivs väldigt bra. Jag tror att alla vet om hur mycket Blåvitt betyder för mig, de har varit med mig i både tuffa och bra tider och alltid stått bakom mig. Jag är evigt tacksam för den här föreningen. Vi får se helt enkelt, men just nu är det fokus på matchen mot Kalmar, säger han till GT. 

För du en dialog med Blåvitt och Mats Gren?

– Diskussioner förs med Mats och det känns som att de är positivt inställda till mig och jag är alltid positivt inställd till klubben. Med det sagt får man se helt enkelt hur det blir.

LÄS MER: Blåvitts bakslag: Hysén är skadad 

”Min sista chans”

Samtidigt hymlar inte Emil Salomonsson, som spelat i IFK Göteborg sedan 2011, om att han fortfarande drömmer om att få testa vingarna utomlands. 

– Det är ju min sista chans lite. Man är lite dubbel, jag bryr mig som fan om klubben och känner att vi är på rätt väg mot något bra med nya idéer och nya tränare. Men med det sagt får vi se helt enkelt, jag vill inte säga mer än så, säger han. 

Men oavsett vad som händer framöver slår Salomonsson fast att allt fokus just nu ligger på allsvenskan och IFK Göteborg.  

– Klubben betyder så mycket för mig att varenda gång jag ställer mig på plan, oavsett om jag har ett halvår kvar eller en dag kvar, kommer jag att ge allt för att IFK Göteborg ska vinna fotbollsmatcher. Och det är jag trygg i att fansen förstår och att mina lagkamrater vet om. 

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!