Sågar IFK Göteborgs erbjudande: ”Ett hån”

Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN
Foto: BILDBYRÅN

Piotr Johansson är klar för Kalmar FF. Men mittfältaren var länge i förhandlingar med IFK Göteborg om en affär som aldrig blev av.

Nu berättar han om turerna kring IFK Göteborg och varför det inte blev en affär.

– Om Poya blir motarbetad som tränare i en sån stor förening så är det inte bra, säger Piotr Johansson.

Magnus Pehrsson har landat sitt andra nyförvärv som tränare i Kalmar FF. För någon vecka sedan värvades Rafael York, 19, in från Sandvikens IF. 

På torsdagen blev Piotr Johansson klar för Kalmar.

Riktar kritik mot IFK Göteborg

Piotr Johansson, som spelade för Gefle förra säsongen och tidigare representerat Malmö FF, Ängelholm och Östersund, ser fram emot att återigen få spela allsvensk fotboll och tränas av sin gamla tränare Magnus Pehrsson.

– Jag hade MP i MFF och han visade upp en bra plan för mig. Kalmar är en stabil klubb i grunden och det känns som ett bra steg i min karriär. Jag tror vi kan uträtta bra grejer ihop jag och Magnus. Jag är stolt över att tillhöra Kalmar och det är där mitt fokus ligger nu, säger Johansson.

Men Piotr Johansson har länge varit aktuell för IFK Göteborg. Mittfältaren har kopplats ihop med Blåvitt sedan i somras och parterna har även fört diskussioner under de senaste veckorna men någon övergång blev aldrig av.

Nu berättar Piotr Johansson om turerna med Blåvitt och vad som stoppade en flytt från Gefle till Kamratgården.

– IFK Göteborg har velat ha mig under ett år. Budet som Blåvitt gav mig nu i vinter var riktigt dåligt och jag hade lika gärna kunnat jobba på Ica eller stannat i Gefle för samma pengar. Jag har pratat i snart ett år med Blåvitt och Poya Asbaghi har verkligen velat ha mig sedan han blev tränare där. I somras var det helt andra siffror som vi talade om. Om vi ska jämföra det som Jonas Olsson erbjöd oss nu jämfört med vad Gren gjorde i somras så var det här ett hån, säger Kalmars nyförvärv.

"Om Poya blir motarbetad som tränare.."

Enligt Piotr Johansson var han Poya Asbaghis förstaval till wingbackpositionen när trotjänaren Emil Salomonsson valde att tacka för sig efter åtta säsonger i föreningen.

– Jag och Poya känner varandra bra sedan tiden i Gefle och har en nära relation. Jag var hans första val på wingbackpositionen när Emil (Salomonsson) valde att lämna. Jag tycker faktiskt synd om Poya, IFK Göteborg och deras supportrar. Om Poya blir motarbetad som tränare i en sån stor förening så är det inte bra.

Hur gick snacket med Mats Gren i somras?

– Dialogen mellan oss var bättre när han var sportchef. Det kändes mer synkat från klubben då än nu.

Johansson fortsätter:

– Mitt i allt det här kom Kalmar FF in i bilden med Magnus Pehrsson. Nu är jag bara glad över att jag fått chansen att tillhöra Kalmar FF och jag längtar efter att sätta i gång.

IFK Göteborgs sportchef Jonas Olsson svarar kort på sms:

"Visste inte att lönerna i livsmedelsbranschen skenat i väg så."

I övrigt önskade han inte ge fler kommentarer.