Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Reklamfilmen med Glenn Hysén fälls

Glenn Hysén.Foto: HENRIK JANSSON

Glenn Hysén, 60, har i flera år varit ansiktet utåt för Unibet.

Nu fälls spelbolaget som fotbollslegendaren marknadsför för en reklamfilm.

Det rapporterar Resumé.

Ni har förmodligen sett honom göra reklam i tv-rutan.

I närmare ett decennium har Glenn Hysén, den svenske fotbollsikonen som spelade för klubbar som IFK Göteborg, PSV Eindhoven, Fiorentina och Liverpool, frontat Unibets reklamfilmer.

Men nu fälls spelbolaget av Reklamombudsmannens opinionsnämnd för vilseledande reklam, skriver Resumé.

Unibet.Foto: TT NYHETSBYRÅN

Står i en korg på en lyftkran

I den aktuella filmen, som anmäldes i december och som visades på TV8 och i spelbolagets egna kanaler, står Hysén i en korg på en lyftkran och ropar ut budskapet:

– Vi på Unibet har ju alltid gett mycket till­baka till våra kunder. Nu ger vi ännu mer genom att höja återbetalningen på de här casino­spelen till 98 pro­cent!

Sedan visas texten ”Högst återbetalning på utvalda spel.”

”Vi på Unibet har ju alltid gett mycket till­baka till våra kunder”, säger Glenn Hysén i den aktuella reklamfilmen.Foto: HENRIK JANSSON

Reklamfilmen fälls

Anmälaren tycker att reklamen är vilseledande eftersom varumärket Storspelare.com har samma återbetalningsnivå som Unibet. Annonsören anser å sin sida att påståendet är korrekt och påpekar att Unibet och Storspelare har samma ägare och att reklamen tydligt återger vilka regler och villkor som gäller, skriver Resumé.

Reklamombudsmannens Opinionsnämnd har nu beslutat att fälla reklamen då den anses strida mot artikel 5 i Internationella Handelskammarens (ICC) regler för reklam och marknadskommunikation.