Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ratades av Blåvitt – nu klar för Gais

Måns Saebbö jublar efter att ha gjort mål för IFK Göteborg i sin allsvenska debut. Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Han ratades av IFK Göteborg tidigare under sommaren. 

Nu står det klart att talangen Måns Saebbö, 18, är klar för lokalrivalen Gais. 

Det var i bortamatchen mot Sirius i början av maj som Blåvitts akademispelare Måns Saebbö, 18, fick göra sin debut i allsvenskan genom ett inhopp redan efter 25 minuter. 

Fem minuter i den andra halvleken snappade han upp en retur och prickade in sitt första allsvenska mål – direkt i debuten. 

– Jag kommer att ta med mig det här för resten av mitt liv. Jag kommer aldrig glömma det här, det är helt fantastiskt, och coolt framför fansen. En dröm, sa Måns Saebbö till GT efter matchen

”Förtjänt av förlängning”

Men succédebuten till trots, i början av juni gick IFK Göteborg ut med att talangen inte får något A-lagskontrakt med klubben. 

– Jag tänkte ändå att jag hade gjort det bra och visat upp mig tillräckligt och gjort mig förtjänt av en förlängning. Men jag sitter inte på de besluten. Det är tråkigt att inte få vara kvar men skönt att veta svart på vitt, sa Saebbö till GP. 

Nu står det i stället klart att Måns Saebbö skriver kontrakt med superettan-laget Gais. 

– Måns är en välutbildad och lovande anfallare som har visat fina takter under den tid som har tränat med oss. Han kommer att tillföra bredd i vår offensiv men har redan visat att han har spetskvaliteter vad gäller till exempel spelförståelse och avslut. Det blir spännande att följa hans utveckling under hösten, säger GAIS-tränaren Patrik Ingelsten till Gais officiella hemsida. 

Spelklar tidigast i augusti

På IFK Göteborgs hemsida kommenterar även akademichefen Jonas Olsson beskedet. 

– Även om vi helst vill skicka duktiga spelare vidare till vårt eget a-lag är det givetvis ytterligare ett bevis på att vi jobbar rätt när andra elitklubbar vill ha våra spelare. Vi vill passa på att tacka Måns för den här tiden och önska lycka till framöver, säger han. 

Gais meddelar att Saebbö kan bli spelklar som tidigast till den 1 augusti, då hans kontrakt med IFK Göteborg löper ut. 

Bästa poängspelaren lämnar

Samtidigt står det nu klart att Nikola Asceric lämnar Gais för spel i den serbiska ligan. Asceric har varit lagets främsta poängplockare under våren med fyra mål och en assist. 

– Tyvärr är det inte alltid som alla pusselbitar faller på plats med nyförvärv och då får man försöka hitta bra lösningar på det. Vi önskar Nikola lycka till i hans fortsatta karriär och tackar för tiden i Gais, säger Patrik Ingelsten.