Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Poya: ”Handlar om att åka på käftsmällar och resa sig upp”

Poya Asbaghi under en av veckans träningar.
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. I dag tar IFK Göteborg emot nästjumbon Brommapojkarna. 

Då är det bara seger som räknas. 

– Det finns ingen person som sätter mer press på mig än jag själv, säger IFK-tränaren Poya Asbaghi.

Efter den tappade 2–0-ledningen borta mot Sirius som resulterade i en förlust i förra omgången är det ett IFK Göteborg som är i behov av poäng när Brommapojkarna nu kommer på besök. 

Den tunga 2–3-förlusten från senast har man skakat av sig. 

– Elitidrott handlar om att åka på käftsmällar och att resa sig upp igen. Det är inte som att vi kommer kämpa mer mot BP för att vi förlorade mot Sirius. Vi ska alltid ge hundra procent i varje match, säger Poya Asbaghi. 

Han pratar också om motgångar och framför allt om hur man inte ska drabbas för hårt av dem. 

– Det är sättet som man hanterar en motgång på som definierar vem man är, inte bara som fotbollsspelare utan också som människa. Vi som lägger oss ner och dör eller hamnar i depression eller blir apatiska eller inte tar i lika mycket när det blir jobbigt, det kommer påverka utvecklingen av vem vi är några år senare, säger Asbaghi. 

”Har en gråskala”

IFK-tränaren vill samtidigt slå fast att stämningen i gruppen trots förlusten senast och den tuffa tiden är god. 

– I gruppen här är det en annan jargong än vad andra runtomkring och medierna vill måla upp. Hade vi vunnit mot Sirius hade det varit tal om två raka segrar och ”titta på IFK Göteborg”, nu blir det helt åt andra hållet. Vi är aldrig så dåliga som de säger efter en förlust och sällan så bra som de säger efter en seger. 

Allt är inte svart eller vitt?

– Nej, men det viktigaste är att vi själva har en gråskala när inte alla andra har det. Vi stirrar oss inte blinda på vinst och förlust hela tiden. 

Känner du någon press när ni är i det här läget?

– Det finns ingen person som sätter mer press på mig än jag själv. Jag kan i bland tycka att det är skönt när det blir press utifrån för det axlar den pressen jag ändå sätter på mig själv. 

Salomonsson avstängd

IFK Göteborg kommer till spel med starkast möjliga trupp, sånär som på Emil Salomonsson som missar matchen på grund av avstängning. 

Men trots att alla utom Salomonsson är uttagna finns det fortfarande en del småskavanker. 

– Vi har spelare som är med i truppen som kanske inte är hundra procent, det är lite som det var mot Sirius också där vi startade med André (Calisir) men där han tvingades utgå efter 30 minuter. Jag hoppas att det inte blir så i morgon, men risken finns ju. 

Möjlig startelva (3-4-3)

Dahlin – Starfelt, Boo Wiklander, Nordström – Ohlsson, Calisir, Erlingmark, Wernersson – Hysén, Omarsson, Kharaishvili