Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Öis räddade sen poäng – men alltjämt i botten

Ailton Almeida kvitterade sent för Öis.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

En vunnen poäng eller två förlorade?

Det var frågan sedan Örgryte kvitterat till 1–1 i 87:e minuten och därigenom räddat en viktig poäng hemma mot Degerfors. 

En poäng som dock inte är tillräcklig för att ta laget bort från negativ kvalplats.

– En poäng är bättre än noll, men vi kom hit för att vinna. Det här är ju vår borg, säger Öiskaptenen Oliver Stanisic.

Örgryte var piskat att ta poäng, helst vinna, hemma mot Degerfors efter en riktigt svag start på säsongen, där man endast lyckats spela ihop sex poäng på sju matcher. 

Men det vill sig inte för Örgryte. Efter en mållös första halvlek utan några egentliga målchanser kunde i stället gästande Degerfors ta ledningen med 1–0 efter ett läckert långskott av Christos Gravius. 

Almeida kvitterade sent

Örgryte och tränaren Keith Millen försökte få till en slutforcering och därigenom också ett kvitteringsmål. 

Och det skulle bära frukt. I den 87:e minuten dök Ailton Almeida upp helt perfekt inne i straffområdet och skickade in kvitteringen bakom gästernas målvakt Jeff Gal. 

Ett mål som blev matchens sista.

– Det är skönt, sen är det fruktansvärt onödigt att vi gör målet så sent. I den här jädra fotbollen kommer ingenting gratis när det går lite kämpigt, säger Oliver Stanisic. 

– Men vi visar på moral även om det är tufft just nu. Vi ger oss verkligen inte och till sist får vi in bollen. 

En vunnen poäng

Målet innebär att Örgryte undviker en fjärde rak förlust, men det är inte tillräcklig för att lyfta laget bort från den negativa kvalplats man för tillfället innehar. 

– Det är alltid viktigt att få tre poäng och det är det som vi spelar för. Sen tackar man aldrig nej till en poäng. Degerfors är ett bra lag som har luft under vingarna just nu. 

En vunnen poäng snarare än två förlorade?

– Ja, men det tycker jag ändå. 

Oliver Stanisic är trots den sena poängräddningen allt annat än nöjd med den start som Öis har fått på säsongen. Men övertygad om att det kommer vända. 

– Jag tittar inte på tabellen, utan vi får vara klyschiga och köra en match i taget. Vi måste jobba ännu hårdare och får ställa in oss på det mentalt. 

Hur viktigt var det att undvika fjärde raka förlusten?

– Det är klart att det var viktigt, vi bryter en tung förlusttrend.